Uusiutuneet GrIFK ja Atlas Vantaa pistejahtiin

SM-liiga ottaa marraskuussa tiukan spurtin alkukauden vaihtelevan ottelutahdin jatkoksi, kun joukkueet pääsevät lähes tuplaamaan alkusyksyn ottelumääränsä. Viikonlopun kierroksen pääpäiväksi on osunut perjantai, jolloin pelataan Paraisilla, Kauniaisissa ja Turussa (PIF-BK-46, GrIFK-Atlas Vantaa, ÅIFK-SIF) ja sunnuntaina ottelupaikkakuntana on Hanko (HIK-Dicken). Lauantaina on vuorossa Mestareiden liiga kun Energia Areenalla otellaan toisen kerran kahden viikon sisään pisteistä Cocksin ja norjalaisvieraan Elverumin välillä.

Sekä GrIFK että Atlas Vantaa ovat keskellä uuden joukkueen rakentamisprosessia. Molemmilta lähti kesän aikana rivi profiilipelaajia ja tilalle ollaan istuttamassa nuoria korvaajia. Päävalmentajilla Kaj Hagmanilla ja Toni Kalliolla onkin tärkeä tehtävä koulia nuoria pelaajiaan liigatasolle ja varmistaa että joukkueet ovat jatkossakin mukana kamppailemassa mitaleista, ovathan ne kahtena viime keväänä ratkonut keskenään yhden välieräpaikan kohtalon.

Värit vaihtuivat, pelinumero pysyy

Yhden voiton viidestä ensimmäisestä liigapelistään saavuttanut Atlas Vantaa kaipaa edelleen kovasti GrIFK:hon kesällä siirtynyttä pelinrakentaja Anthony Hellakoskea — ainakin mikäli on uskominen seuran nettisivuja — jossa mies vielä nykyäänkin löytyy näkyvästi etusivun paraatipaikalla. Granin väreissä nykyisin esiintyvä #26 luottaa siihen että pisteet jäävät perjantaina Kauniaisiin:

“Viime viikko oli aika kovatempoista treeniä ja tällä viikolla ollaan keskitytty enemmän taktiikkaan ja hiottu puolustusta ja hyökkäystä. Pidetään puolustus- ja maalivahtipeli samalla tasolla kuin tähän saakka ja saadaan vähän lisää tehokkuutta hyökkäyksiin niin pinnat jää himaan.”

Hellakosken paluu pitkän polvivammasta toipumisen jälkeen tositoimiin lähenee päivä päivältä. Tähän mennessä mies on päässyt hakemaan tuntumaa liigapeleihin vasta seitsemän metrin viivalta, josta rankkarispesialistin roolissa on maaleja saatu kasaan tällä kaudella jo kuusi.

Nuori maalivahti kovaan testiin?

Jos Atlas Vantaan monivuotisen tuen ja turvan Tuomas Laitisen sairasloma jatkuu edelleen, saatetaan vantaalaismaalilla nähdä todellinen tulevaisuuden tekijä. P00-maajoukkueen Tommi Haverinen omaa sekä kokoa että taitoa ja on kovaa vauhtia kasvamassa huippumaalivahdiksi.

Kentän toisessa päässä vantaalaisten tehoista on vastannut vahvasti riihimäkeläistä taustaa omaava kolmikko, joka on kolmistaan heittänyt likimain puolet joukkueensa 107 maalista. Veljekset Jani (18 maalia) ja Niki Tuominen (16) sekä seitsemän kautta Cocksia edustanut Gheorge Safronii (18) löytyvät lukemillaan SM-liigan maalipörssin Top 20:stä.