GrIFK taisteli itsensä ylempään jatkosarjaan

GrIFK ja HIFK tarjosi runsaslukuiselle katsomolle taisteluottelun, jossa isännät vetivät lopulta pidemmän korren kun pitkään voitossa kiinni ollut vierailija ei kyennyt pitämään johtoaan loppuun asti ja taipui kahdella maalilla 29-27 (10-14). Tulos tarkoittaa sitä että GrIFK kiipeää runkosarjassa HIFK:n ohi neljänneksi ja jatkaa kauttaan ylemmässä jatkosarjassa.

Sami Silfverin tekemän ottelun avausmaalin jälkeen HIFK osoitti olevansa hyvin valmistautunut ja että se hakee tosissaan ensimmäistä voittoaan Luolassa kautta aikojen. Ardo Puna oli maalinteossa pitelemätön ja Theodotos Christou joukkueen maalissa äityi mahtivireeseen. Christou torjui ennen taukoa peräti 13 palloa. Punan käsi kävi tarkasti ja pelin edetessä myös Oscar Udd hyödynsi maalipaikkansa tehokkaasti.

Kotijoukkue haki pitkään ja hartaasti oikeaa puolustuskoostumusta ja -kuviota, mutta ei oikein missään vaiheessa saanut peliään toimimaan. Hyökkäyspeli toi laadukkaita maalipaikkoja mutta palloa ei saatu hyvistäkään tilanteista verkon perille. HIFK johti pahimmillaan 4-11, mutta Grani taisteli itsensä tauolle “vain” neljän maalin takaa-ajoasemassa.

Hellakoski otti sankarinviitan

Joukkueet kulkivat toisen jakson alkupuolen tasatahtiin, mutta pelin kääntymisen merkkejä oli jo havaittavissa. Grani hilasi itsensä jo maalin päähän kun 14 minuuttia oli jäljellä, ja seitsemän minuuttia myöhemmin Anthony Hellakoski toi joukkueensa vihdoin tasoihin (23-23). Sama mies huudatti kotikatsomoa hetkeä myöhemmin tekemällä 24-23 ja vauhtiin päässyt pelimies jatkoi maalitehtailuaan tekemällä myös kaksi seuraavaa Granin maalia. Ottelun parhaana palkittu toisella jaksolla peräti kahdeksan maalia viimeistellyt Hellakoski sai lopulta vielä kunnian sinetöidä ottelun voitto-osumaksi jääneen 28-27 maalin.

Christoun torjuntatahdin harventuessa GrIFK:n maalivahtiruletin viimeinen siirto palautti ottelun aloittaneen Albert Georgsin tolppien väliin, ja Georgs olikin lopussa mies paikallaan. Myös HIFK yritti saada otettaan pitämään maalivahdinvaihdolla mutta Kalle Alanderille ei suotu yhtään torjuntaa. Punan ja Uddin hiipuessa Granin voimaksi nousi materiaalin leveys. Silfver, Nikola Zujic ja ruotsalaiset Anton Karlsson ja Patrik Johanson sekä erityisesti Miro Koljonen näyttivät taisteluilmettään. HIFK:takin urallaan edustanut Jasper Hellberg löi takaa-ajovaiheen aikana kaksi tärkeää maalia.

Kaj Hagman oli taiston tauottua tyytyväinen voittoon, vaikka alku olikin hankala. “Todella nihkeän alun jälkeen loistava taistelu.”

Runkosarjan päätöskierroksen kärkiottelussa Dicken piti BK-46:n ruodussa maalein 33-25 ja varmisti voitollaan runkosarjan toisen sijan. Cocks haki Turusta pisteet voittolukemien ollessa 38-24, SIF otti kaksi tärkeää pistettä mukaansa alempaan jatkosarjaan kaadettuaan Atlas Vantaan 31-22. Jumbofinaalissa PIF päätti HC HIK:n kauden murskalukemiin 31-12. Hankolaiset onnistuivat neljässä viimeisessä runkosarjapelissään tekemään yhteensä vaivaiset 47 maalia.

Jatkosarjaan haastajana vailla paineita

SM-liiga jatkuu parin viikon päästä jakautuneena jatkosarjoihin. Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta palkitaan suoralla välieräpaikalla, mutta siihen ei GrIFK:lla taida olla edes puhtaalla pelillä mahdollisuuksia. Cocks lähtee jatkosarjaan keskinäisistä otteluista kasatuilla 10 pisteellä, Dickenillä lähtöpisteitä on 8 ja BK-46:lla 6, Granin saldon näyttäessä nollaa.

Jatkosarja alkaa 2.3. vierasottelulla Dickeniä vastaan, ja jatkuu keskiviikkona 6.3. kotiottelulla Cocksia vastaan. 16.3 Luolaan saapuu BK-46 ja viikkoa myöhemmin edessä on vastavierailu Karjaalle.