ÅIFK-ottelu päättää runkosarjan avauspuolikkaan

GrIFK päättää runkosarjan ensimmäisen puoliskon matkaamalla pienimuotoisen juhlaottelun puitteissa Aurajoen rannoille, tavoitteenaan luonnollisesti päästä kotimatkalla juhlimaan kauden avausvoittoa liigassa.

Kahden IFK:n pistepotteja on tämän kauden sarjassa täydentänyt ainoastaan PIF, jonka turkulaiset voittivat maalilla ja jonka kanssa Granilla oli pari viikkoa sitten tyytyminen pistejakoon.

Sataset paukkuu

1979 perustetun GrIFK:n käsipallojaoston edustusjoukkue on pelannut SM-tasolla 21 kautta ja kirkkaimpana kruununaan vuonna 1999 saavutettu Suomen mestaruus. Finaalin häviävänä osapuolena Grani ollut neljästi ja pronssisia mitaleita seura on saavuttanut viisi, viimeisimmän keväällä 2017.

Turussa GrIFK ottelee siis 600. SM-sarjapelinsä. Aiemmista 599:stä saaliina on 313 voittoa ja 30 tasapeliä, takkiin on tullut 256 ottelussa. Maaliero on plussan puolella 694 osuman verran. Näillä suorituksilla GrIFK löytyy Maratontaulukon sijalta 9, yhden pykälän perjantaisen vastustajansa ÅIFK:n edellä.

Tuttuja kasvoja vastapuolella

Kokomustaan sonnustautuneiden ÅIFK:n Kanarialintujen väreissä on viime vuosina nähty pitkä rivi Turkuun opiskelemaan muuttaneita ex-granilaisia. Entisiä joukkuetovereitaan vastaan asettuvat mm. Oscar Berglund, Peik Sjöblom, Valter Georgs, Axel Rehnberg ja Alexander Nysten, mutta joukkueen kirkkain tähti on edelleen Andreas Nyström, jonka 1500:n liigamaalin rajapyykki lähestyy kovaa vauhtia.

ÅIFK on valjastanut HC Dennistäkin aikanaan edustaneen tämän kauden liigan ikäpresidentin Mikael Lundinin puolustustehtäviin. Reilun neljännesvuosisadan Lundinia nuorempi Eero Laine puolestaan tuo taitoa ja nuoruuden intoa joukkueen oikeaan laitaan.

Suorana SolidSportilta

Tällä kaudella SM-liigan kaikkia otteluita on mahdollista seurata myös suorina nettilähetyksinä SolidSportin kanavilta. Valitsemalla haluamasi suosikkijoukkueen voit tukea sitä ja kuukausimaksulla tilaamalla saat nähtäväksesi samalla kaikki muutkin liigaottelut.

Runkosarjan jälkimmäinen puolikas pistetään liikkeelle Dickenin vieraana keskiviikkona 27.11. Vuoden viimeinen sarjapeli on HIFK:ta vastaan 14.12. käytävä kotipeli HIFK:ta vastaan.

Kansikuva: Jouni Lappi