ÅIFK juhli, Grani ei

Viimeistely maalipaikoissa nousi ratkaisurooliin kun ÅIFK piti pisteet Turussa lukemin 29-25 (16-13). Näin runkosarjan ensimmäinen puolikas päättyi GrIFK:n osalta sijalla seitsemän, vain yhden sarjapisteen hankkineena.

Anthony Hellakoski teki GrIFK:n seurahistorian 600. SM-ottelun avausmaalin, mutta siinä Granin juhlat johtoasemassa sitten olikin. ÅIFK teki maaleja tasaiseen tahtiin ja kun Aku Kuusisto turkulaismaalilla torjui vakuuttavasti.

Joukkueet tahkosivat avausjakson loppua kohti tasatahtiin mutta perjantai-ilta alkoi viime sekunneilla himmentyä ÅIFK:n kurottua neljän maalin johdon, jota Hellakoski viimeisellä sekunnilla pääsi kaventamaan lukemiin 16-13.

Toisella jaksolla orastava kiri jäi hieman piippuun. Hyvistä paikoistakaan ei saatu kavennusmaaleja aikaan, sen sijaan isännät pääsivät juhlimaan. Ensin Isak Lehvonen teki ÅIFK:n 22000. maalin pääsarjassa, Andreas Nyström viimeisteli jo 1500., ja heti perään vielä Niklas Manderoos oman 300. maalinsa SM-liigassa.

Grani karahti lopulta maalivahti Kuusiston torjuntoihin. Liigan maalipörssin kärkikahinoissa viihtyvät Nyström ja Peik Sjöblom viimeistelivät eniten osumia ottelussa. GrIFK:n tasokkaimman suorituksen teki Alexander Läng.

Runkosarjan toisella puoliskolla vain parannettavaa

GrIFK:n mahdollisuudet ylempään jatkosarjaan ovat jo menneet joten jatkossa joukkueen on keskittyminen ennen kaikkea pelin saamiseen uomiinsa sekä alemman jatkosarjan lähtöpisteiden maksimoimiseen. Nykyisellä sijoituksella niitä on tiedossa yksi. Runkosarjan viitonen pääsee jatkosarjaan kolmen pisteen turvin joten mitään ei varsinaisesti vielä ole menetetty.

Pistejahti jatkuu tämän kalenterivuoden puolella vielä kahden ottelun verran. Keskiviikkona 27.11. GrIFK vierailee Dickenin päämajassa Pirkkolassa ja vuoden viimeinen ottelu päästään pitkästä aikaa pelaamaan kotiluolassa. 14.12. Kauniaisiin saapuu HIFK.

GrIFK:lla ennätysmusta putki

Granin syksy on kulkenut ronskisti mollin puolella, ja joukkueen viimeisimmästä voitosta alkaa olla jo pitkä tovi. Kaikki putket päätyy kuitenkin aikanaan ja joukkueen vakaa aikomus on aloittaa uusi putki perjantaina 22.11. Turussa, jonne GrIFK matkustaa ÅIFK:n vieraaksi.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa