Vuoden viimeinen vieraspeli vie GrIFK:n Pirkkolaan

GrIFK kohtaa vuoden 2019 viimeisessä vieraspelissään liigaa johtavan Dickenin, joka viikonloppuna sai päätökseen tämän kauden EHF Challenge Cupin urakkansa, jossa se pisti erinomaisesti kampoihin norjalaista Drammenia vastaan.

Grani ja Dicken ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella jo kahdesti ja molemmilla kerroilla vain yhden pisteen toistaiseksi menettänyt Dicken on vetänyt pitemmän korren. Granilla lyhkäisiä korsia on kerääntynyt kaikki taskut täyteen joukkueen jahdatessa edelleenkin kauden avausvoittoa. Ainoa saavutettu piste tuli kotitasapelissä PIF:iä vastaan.

Dickenin kaksi voittoa GrIFK:sta ovat tulleet keskenään yhtenevällä kaavalla, toisen ottelun jälkeen moni totesikin kokeneensa deja vú:n. Molemmissa peleissä Grani on menettänyt otteensa pelistä avauspuoliskon viimeisillä minuuteilla. Pirkkolassa tuleekin muistaa että ottelut kestää täyden tunnin ja tuntumaa vahvaan vastustajaan ei parane menettää turhan aikaisessa vaiheessa.

Alkukausi ollut haastava paitsi pistettömyyden, myös kahden mittavan vieraspeliputken ansiosta. Kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan joukkuen kun joutui pelaamaan peräti kuusi ilman kotiyleisönsä tukea. Vuoden viimeiseen sarjapeliin GrIFK pääsee vihdoin pelaamaan jälleen kotiluolassa kun totutusti hieman heikommin maan alla viihtyvä HIFK saapuu 14.12. Kauniaisiin.

Kansikuva: Niklas Montonen