Dicken rynnisti laajalla rintamalla voittoon

GrIFK ei pystynyt kilpailemaan voitosta liigakärki Dickeniä lauttasaarelaisten kotiareenalla Pirkkolassa ottelussa, jossa joukkueiden lähtökohdat olivat kuin peilikuva toisistaan. Dicken otti komennon ja ero kasvoi läpi ottelun, lopulta 15 maaliin. Lukemat 38-23 (18-11) kuvaavat pitkälti ottelun luonnetta, Granilla ei loppupelissä ollut paljoa sanomista Dickenin konetta vastaan.

Isännät puolustivat alussa tiiviisti ja kun yhdeksän minuutin kohdalla kentän toinen rankkarispesialisti Filip Söderlund vei Dickenin jo 7-1 johtoon tilanteessa, jossa joukkueen maalia vahtinut Tuomas Laitinen oli käytännössä kentän turvallisimmalla paikalla, oman maalinsa edessä. GrIFK heitti neljä ensimmäistä yritystään ohi maalin, eikä sekään riittänyt estämään isäntien vahvoja vastaiskuja.

Ajoittain melkoiseksi hawaijihulabalooksikin kääntynyt ottelu ei noussut klassikkojen joukkoon, mutta granilaisittain ottelusta löytyi hyvääkin. 38 päästetystä maalista huolimatta Fredrik Forssin johtama Granin puolustus ei ollut mitenkään tuuliajolla, asemapelissä Dicken sai tehdä rutkasti töitä joka maalin eteen ja Atte Pakarinen kuului jälleen kentän parhaimmistoon. Kovaa ja korkealta heittävä Max Granlund oli kotijoukkueen vahvin lyömäase.

Vaikka Grani missasi varsinkin jaksojen alussa paljon maalipaikkoja, oli maalinteossa onnistuneita nyt viime aikoja paremmin, ja tasaisemmin. Anthony Hellakoski teki neljä, joukkueen kuopus Alexander Qvist – joka on parissa viime ottelussa osoittanut kovaa luonnetta ja uskallusta – osui kolmesti, kuten tekivät vasemman pakin tontilla vuorotelleet Nikola Zujic ja Jere Kantee. Alexander Lång tavoitti Söderlundin tavoin jokaisella rankkarillaan maaliverkot.

Runkosarjan loppu pääosin kotiluolassa

GrIFK:n otteluohjelma on runkosarjassa ollut hieman eriskummallinen, sillä kahdeksaan ensimmäiseen otteluun sisältyi vain kaksi kotipeliä. Vuoden viimeiseen otteluun päästään pitkästä aikaa pelaamaan kotijoukkueen statuksella kun 14.12. Kauniaisiin saapuu HIFK. Liiga jatkuu joulutauon jälkeen tammikuussa vietettävän maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 25.1., jolloin päästään makselemaan kalavelkoja viimeksi onnekkaasti pisteet napanneelle SIF:lle.

Kuva: Niklas Montonen

GrIFK:lla ennätysmusta putki

Granin syksy on kulkenut ronskisti mollin puolella, ja joukkueen viimeisimmästä voitosta alkaa olla jo pitkä tovi. Kaikki putket päätyy kuitenkin aikanaan ja joukkueen vakaa aikomus on aloittaa uusi putki perjantaina 22.11. Turussa, jonne GrIFK matkustaa ÅIFK:n vieraaksi.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa