Dynamo Riihimäki Granin avausvastus

Käsipallokausi 2019/20 virallinen osuus alkaa GrIFK:n osalta lauantaina, kun joukkue matkustaa Riihimäelle uutta nousua tekemässä olevan Dynamon vieraaksi. Täksi kaudeksi ykkösdivariin palannut joukkue pelasi SM-liigassa kolme kautta vuosina 2014-2017, josta tie vei sitten suoraan alasarjoihin.

Nyt joukkue on tekemässä uutta nousua kohti pääsarjaa, ainakin mikäli on uskominen vanhaa seuraansa vastaan nyt asettuvaa Granin tuoretta hankintaa Ville Viljasta.

Kuinka Dynamo pärjää ilman Villeä?

“Kuten Dynamossa on tapana sanoa, oikean pakin paikka on lähtijän paikka… Joka kerta sinne on kuitenkin pätevä pelimies löytynyt. Ei mitään paineita, mutta yhden vuoden divarissa pelanneena se päättyi runkosarjan voittoon ja liiganousuun. Eiköhän siellä tähdätä samaan nytkin.”

Kauniainen on jollain omituisella tavalla osunut sekä Viljasen että Dynamon historiassa merkittäväksi tekijäksi. Dynamon debyytti SM-liigassa kaudella 2014/15 pelattiin HC Westiä vastaan ja seura taisteli tuosta ottelusta tasurin, joka tosin jäi sen kauden ainoaksi pisteeksi. Herra itse puolestaan debytoi SM-sarjassa Westiä vastaan vuonna 2004.

Nyt on vuorossa seuraava merkkipaalu, joka aiheuttaa perhosia myös neljä SM-kultaa ja neljä Suomen cupin voittoa saavuttaneelle 32-vuotiaalle kokeneelle pelimiehelle:

“Tulee varmasti ikimuistoinen päivä sillä edessä on ensimmäinen virallinen peli pikkuveljeä vastaan.”

Viljanen oli viime kaudella isossa roolissa kun Dynamo teki selvää jälkeä kakkosdivarissa ja päätti kautensa nousujuhliin pudotettuaan liigakonkareilla vahvistetun Atlas Akatemian divarin karsinnassa, joten velipojan lisäksi hallissa on vastassa muitakin tuttuja.

Uskotko saavasi jotain erikoiskohtelua Dynamo-pelissä?

“Tottakai, onneksi sentään ymmärrän paikallista kieltä. Minulle Suomen Cupin arpa oli kuin lottovoitto. Toivottavasti myös katsomo elää mukana ja siellä saadaan keväällä aloitettu buumi nousemaan jälleen.”

Suomen Cupin avauskierroksella neljä ottelua

Tämän kauden Suomen Cupissa on mukana 12 joukkuetta, joista 8 aloittaa urakkansa neljännesvälierissä. SM-liigan viime kauden neljä parasta (Cocks, Dicken, SIF ja HIFK) tulevat mukaan 15-16.10. pelattavien puolivälierien arvontoihin. Välierien alustavat päivämäärät ovat 3.-4.12. ja loppuottelu pelataan YLE:n kameroiden valvonnan alla 22.12.

Pe 13.9. klo 19:00 ÅIFK – Atlas Vantaa
La 14.9. klo 16:00 Dynamo Riihimäki – GrIFK
Su 15.9. klo 19:00 PIF – BK-46
La 21.9. klo 14:00 Akilles – HK Pötsi