GrIFK ja BK-46 päättävät runkosarjan toiseksi viimeisen kierroksen Luolassa

SM-liigan runkosarjasta on jäljellä enää rippeet ja GrIFK:n kohdalla tähtäimessä on saavuttaa ÅIFK:n kahden pisteen etumatka. Granin viimeiset ottelut ennen jatkosarjoja ovat lauantain taisto BK-46:tta vastaan ja keskiviikkona runkosarjan huipentava ja kuudennen sijan ratkaiseva kamppailu ÅIFK:ta vastaan.

Jac Karlssonin johdolla voitosta voittoon

Mikael Källmanin viime kaudella luotsaama BK-46 taistelee runkosarjan voitosta ja tarvitsee sitä varten pisteitä myös Kauniaisista. Tuoreen Suomen Cup-mestarin toistaiseksi ainoa tappio kauden liigassa tuli lokakuun vierailulla Pirkkolaan, jossa Dicken oli etevämpi maalein 29-27. Sen jälkeen ainoa pistemenetys tuli 29-29 kotitasapelistä Cocksia vastaan.

Karjaalla on viimeisen vuoden aikana saatu rakennettua tasapainoinen joukkue josta löytyy kokemuksen lisäksi nuorta tulevaisuutta. Jac Karlsson on peliälynsä ja -silmänsä myötä joukkueensa juonikas kapellimestari ja yhteispeli sekä sentterin että laitureiden kanssa on tuonut kosolti maalipaikkoja varsinkin BK:n perinteisesti vahvassa kontrauspelissä.

Karlssonin ohella karjaalaisilla on heittää kehiin varsin vaikuttava nimilista. 81 maalillaan SM-liigan maalipörssin kakkonen Sebastian Säkkinen, parasta liigakauttaan pelaava kolossi Robin Sjöman ja loukkaantumisestaan toipunut Oscar Kihlstedt, liigan maalivahtieliittiin kuuluva Bogdan Klepa, nuoremmista tällä kaudella eniten vastuuta saanut Linus Lindberg sekä säästeliäästi tällä kaudella kentällä käynyt pelaajavalmentaja Andreas Rönnberg kelpaisi mihin liigajoukkueeseen tahansa.

Alexander Qvist tammikuun tähtipelaaja

GrIFK:n pitkä voitoton putki päättyi viime viikollla Paraisilla, josta joukkue haki viiden maalin vierasvoiton PIF:stä ottelussa joka ei noussut klassikoiden joukkoon. Sitä edeltäneet SIF- ja Cocks-ottelut olivat pelillisesti selkeä harppaus aiempaan ja samalla teemalla GrIFK lähtee karjaalaisten kiusaksi.

Tammikuun otteluissa paljon peliaikaa ja vastuuta saanut A-juniori Alexander Qvist nousi parrasvaloihin ennakkoluulottomalla esiintymisellään. Tähtisade poiki lopulta niin paljon kunniaa että 16 maalia kolmessa ottelussa alati kasvavalla itseluottamuksella viimeistellyt nuorukainen nimettiin koko SM-liigan kuukauden tähtipelaajaksi.

Täysi käsipallolauantai Luolassa

Granin vihreävalkoiset värit ovat vauhdissa Luolan peliareenalla koko päivän. B-pojat aloittavat jo kello 11:15, sarjakakkonen Dicken saapuu granittarien vieraaksi naisten SM-sarjan merkeissä kello 13:30 alkaen ja liigaottelun jälkeen A-pojat saavat vielä vieraita Siuntiosta.

Klo 11:15 GrIFK – BK-46, B-poikien kilpasarjaa
Klo 13:30 GrIFK – Dicken, naisten SM-sarjaa
Klo 16:00 GrIFK – BK-46, miesten SM-liigaa
Klo 18:00 GrIFK – SIF, A-poikien SM-sarjaa

Päätöskierroksella tarjolla ekstrapiste

SIF varmisti viikolla paikkansa viimeisenä ylempään jatkosarjaan etenevänä joukkueena ratkaistuaan voiton HIFK:sta – jälleen kerran – viimeisten sekuntien maalilla, joka samalla  tuomitsi tähtirinnat alemman jatkosarjan paalupaikalle.

Lauantain GrIFK-BK-46 ottelun jälkeen runkosarjassa on jäljellä enää keskiviikkona pelattava päätöskierros, mutta panoksia riittää PIF-HIFK-ottelua lukuun ottamatta kaikissa peleissä.

Siuntiossa vieraileva Cocks on kärkikolmikosta heikoimmassa asemassa joten vain voitto SIF:stä pitää toiveet paremmasta sijoituksesta elossa. Karjaalla on jälleen odotettavissa yleisöryntäys kun BK ja Dicken pelaavat runkosarjan voitosta. Grani ja ÅIFK pelaavat kuudennesta sijasta, jolla saa mukaansa kaksi lähtöpistettä alempaan jatkosarjaan. Ennen kahta viimeistä otteluaan Grani on sarjassa seitsemäntenä kaksi pistettä ÅIFK:n takana. Ohittaakseen turkulaiset Granin on voitettava keskiviikon ottelu vähintään viidellä maalilla.

Jälkipelit ravintola KG:ssä

Ottelun jälkeen voi käydä tutustumassa Granin liigajoukkueen uusimman yhteistyökumppanin, Nihtisillassa sijaitsevan Scandic Espoo hotellin KG-ravintolan, antimiin. KG on kuluvalla kaudella GrIFK Elitin virallinen jälkipelipaikka.