Vahva BK jyräsi Granilta karkuun

Karjaan BK-46 antoi vaikuttavan näytteen nykykunnostaan Luolassa. Haastajan roolissa ollut GrIFK tarjosi vastustajalleen vajaat kolme varttia hyvän vastuksen mutta viimeisellä kolmanneksella vieraiden vauhti puristi mehut kotijoukkueelta ja pisteet lähtivät vieraiden mukaan. Loppulukemissa 20-32 (11-14) on ehkä hieman liikaa, pohdiskeli Granin päävalmentaja Mikael Källman ottelun jälkeen:

“BK-46 oli tänään odotetun vaikea ja hyvä mutta lopussa eroa tuli turhan paljon.”

Avausjakso oli kokonaisuudessaan vauhdikasta ja viihdyttävää käsipalloa. Grani on viime otteluissaan saanut puolustuspäänsä kuntoon ja BK:takin vastaan peli-ilme oli kohdallaan. Fredrik Forss sai taisteluparikseen maajoukkuekollegansa Robin Sjömanin ja kamppailu senteistä oli ankara kummassakin kenttäpäädyssä. BK pystyi ratkaisuihin laajemmalta rintamalta kuin kotijoukkue, jonka Anthony Hellakosken alavedot olivat paitsi tehokkaita myös näyttäviä. Seitsemän Granin avausjakson yhdestätoista maalista tykittänyt Hellakoski ei aivan saanut riittävästi tulitukea joukkuetovereiltaan BK:n puristuksessa.Vieraat olivat jo karata avausjaksolla karkuun mutta Grani pääsi takaisin peliin tehtyään jakson kolme viimeistä maalia.

BK oli päättänyt puoliajalla pistää Granin pelintekijän juhlimiselle lopun. Niki Tuominen ja Forss toivat Granin toisen jakson alkupuolella vielä kahden maalin päähän (13-15), mutta siitä eteenpäin Granin ongelmat hyökkäyspäässä alkoivat lisääntyä. Hellakosken 16-19 42. peliminuutilla tekemän kavennuksen jälkeen isäntien maalihanat meni sulki 10 pitkän minuutin ajaksi, jonka BK vei nimiinsä 6-0. Lopussa vieraat pääsivät vielä kontraamaan valmistautuen keskiviikon sarjafinaaliin, jossa Karjaalle matkaa BK:n kanssa tasapistein liigakärjessä oleva Dicken.

BK on valmis menemään vaikka kuinka pitkälle

Karjaan pelaaminen oli Luolassa sillä tasolla että joukkueen voi helposti nostaa tällä hetkellä jopa liigan suurimmaksi mestarisuosikiksi. Laaja ja kokenut pelaajarinki ex-ammattilaisten Jac Karlssonin ja Oscar Kihstedtin johdolla höystettynä muilla maajoukkuetasoisilla pelimiehillä, kuten Robin Sjöman, Sebastian Säkkinen ja tänään myös Andre Udd, unohtamatta yhtä liigan parhaista maalivahdeista, Bogdan Klepaa, on raitapaidoilla kasassa käsipallojoukkue joka alkaa ikärakenteeltaankin olla ihanteellinen. Takataskusta löytyy vielä jokeri vailla vertaa mikäli loukkaantumisesta kärsivä Grania vastaan huilannut valmentaja Andreas Rönnberg vielä ilmestyy pelikentän puolelle.

Runkosarja päättyy tärkeään ÅIFK-otteluun

GrIFK:n osalta ottelussa nähtiin jälleen eteenpäin menemisen merkkejä. Varsinkin ensimmäinen jakso oli Granilta hyvä ja vaikka joukkueen runkopelaajat hieman peluutettiinkin puhki, ei runkosarjan päätösottelussa vaadittava viiden maalin voitto ÅIFK:sta tunnu lainkaan mahdottomalta tehtävältä.

Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan jälleen ylempään ja alempaan jatkosarjaan, mutta aiemmista vuosista poiketen luvassa on merkityksellisiä pelejä koko kuuden sarjakierroksen ajan uudistuneen pistelaskun ansiosta. Joukkueet lähtevät jatkosarjaan runkosarjasijoitusten perusteella jaettujen lähtöpisteiden 3-2-1-0 mukaan, ja keskiviikon ottelussa ratkaistaan kumpi IFK:ista saa kaksi ja kumpi yhden. HIFK on varmuudella runkosarjan viitonen ja saa alempaan jatkosarjaan kolme lähtöpistettä, jumboksi jätetty PIF joutuu lähtemään Play off-jahtiin nollilta.

Kaikki runkosarjan päätöskierroksen ottelut alkaa keskiviikkona samalla kellonlyömällä kello 19:00. Ylemmän jatkosarjapaikkansa HIFK-voitollaan varmistanut SIF saa vieraakseen Cocksin, jonka runkosarjasijoituksen BK ratkaisi voitollaan Granista. Paraisilla PIF ja HIFK hakevat tuntumaa alemman jatkosarjan peleihin ja BK-46-Dicken ottelussa ratkaistaan runkosarjan voitto.

Jatkosarjojen otteluohjelmat julkistetaan kunhan runkosrajan sijoitukset ovat selvillä. Ohjelmarungon mukaan ensimmäiset ottelut pelataan 21.-23.2. ja mikäli GrIFK ohittaa runkosarjan sarjataulukossa ÅIFK:n, joukkue aloittaa kotiottelulla PIF:iä vastaan. Jos sijoitukseksi jää nykyinen seitsemäs, on ensimmäinen vastustaja HIFK ja pelipaikkana Helsingin Urheilutalo.

Kuva: Henri Merikalla / Handis365