GrIFK ja ÅIFK kisaavat runkosarjan kuudennesta sijasta

SM-liigan runkosarja saadaan keskiviikkona päätökseen ja Karjaalla sekä Kauniaisissa pelattavissa otteluissa panoksena on sijoituksen perusteella jaettava ylimääräinen lähtöpiste. Tilanne ennen päätöskierrosta on se että GrIFK:n pitää hankkia vähintään viiden maalin voitto noustakseen turkulaisserkkujensa edelle.

BK-46:n ja Dickenin välisessä ottelussa ratkeaa runkosarjan voitto, GrIFK:n ja ÅIFK:n kamppailussa taas kuudes sija, joka oikeuttaa kahteen lähtöpisteeseen lähdettäessä alempaan jatkosarjaan, seitsemänneksi jäävän osapuolen on tyytyminen yhteen pisteeseen. Siuntion (SIF-Cocks) ja Paraisten (PIF-HIFK) otteluissa haetaan jo asetelmia jatkosarjoihin.

ÅIFK:n pistetili on karttunut marraskuisen GrIFK:sta otetun 29-25 kotivoiton jälkeen vain kahdella pisteellä kun PIF kaatui joulun alla kymmenellä maalilla. Vuoden 2020 aikana Kanarialintujen plakkariin on kerääntynyt pelkkiä tappioita.

GrIFK:n kuntokäyrä sen sijaan sojottaa vahvasti kohti pohjoista. Pistejakopelissä SIF:iä vastaan kauden avausvoitto oli vain sekuntien päässä ja Paraisten vierailu toi vihdoin viimein kauan odotetun täyden pistepotin. Vaikka pistetili ei liigan kärkijoukkueita Cocksia ja BK-46:tta vastaan karttunutkaan, on joukkueen pelillinen ilme ollut valmentajavaihdoksen jälkeen lupauksia antavia.

Kaikki tietää pelin panoksen

Viikonlopun BK-pelissä useita näyttäviä alavetoja singonnut Anthony Hellakoski toivoo runsasta kotiyleisöä auttamaan kotijoukkuetta tavoitteessaan, joka on selkeä:  Vain ja ainoastaan riittävän suuri voitto tyydyttää.

“Ketään ei tarvitse erikseen motivoida keskiviikon peliin, kaikki tietää mitkä panokset ovat pöydällä.”

Hyökkäyspään Primus motorin mukaan avain turkulaisten kaatamiseen on kärsivällisyys.

“Puolustuksen on toimittava koko pelin läpi jotta saadaan helppoja kontramaaleja ja hyökkäyksessä asiat tehdään kärsivällisesti ja pysytään sovitussa. Kun jaksetaan jauhaa pallon kanssa tarpeeksi kauan niin paikkoja tulee varmasti.”

Jatkosarja alkaa joko Luolassa tai Urheilutalolla

SM-liiga jakaantuu keskiviikon jälkeen kahteen osaan. BK, Dicken, Cocks (1 lähtöpiste) ja SIF (0 pistettä) pelaavat keskenään kaksinkertaisen ylemmän jatkosarjan ja jokaisen tavoitteena on luonnollisesti löytää itsensä sarjan päätteeksi kärkikaksikosta ja edetä suoraan välieriin.

Alemman jatkosarjan joukkueet HIFK (3 lähtöpistettä), GrIFK, ÅIFK ja PIF (0 pistettä) hakevat paikkoja puolivälieriin. Kahden viimeiseksi sijoittuneen joukkueen kausi päättyy 20.-22.3.  kuuden parhaan jatkaessa Play off-peleihin. Jatkosarjan otteluohjelma viimeistellään ja tarkemmat ajat vahvistetaan vasta loppuviikon aikana, mutta alustavassa ohjelmassa löytyy jo tulevat otteluparit ja otteluiden runkopäivät.

  1. kierros 21.-23.2.2020 HIFK-runkosarjan 7., runkosarjan 6.-PIF
  2. kierros 25.-27.2.2020 PIF-HIFK, runkosarjan 7.-runkosarjan 6.
  3. kierros 28.2.-1.3.2020 r.unkosarjan 6.-HIFK, PIF-runkosarjan 7
  4. kierros 6.-8.3.2020 HIFK-runkosarjan 6., runkosarjan 7.-PIF
  5. kierros 13.-15.3.2020 runkosarjan 7.-HIFK, PIF-runkosarjan 6.
  6. kierros 20.-22.3.2020 HIFK-PIF, runkosarjan 6.-runkosarjan 7.

Jälkipelit ravintola KG:ssä

Ottelun jälkeen voi käydä tutustumassa Granin liigajoukkueen uusimman yhteistyökumppanin, Nihtisillassa sijaitsevan Scandic Espoo hotellin KG-ravintolan, antimiin. KG on kuluvalla kaudella GrIFK Elitin virallinen jälkipelipaikka.

Kuva: Henri Merikalla / Handis365