GrIFK ohitti täpärästi ÅIFK:n – Runkosarjan voitto Karjaalle

Tiukille se meni mutta GrIFK saalisti lopulta riittävänä suuren voittomarginaalin ÅIFK:sta ja nousi runkosarjan päätteeksi sarjataulukossa turkulaisten edelle kuudenneksi. Grani voitti kotonaan 31-27 (15-16) ja sai pienen laskutoimituksen päätteeksi juhlia sarjasijoituksen parannusta. Sijoitukset ratkaistiin lopulta runkosarjan maalieron turvin kun tasapisteisiin päätyneen kaksikon välillä tasan menivät myös sekä keskinäisten otteluiden pisteet että maaliero.

Grani aloitti maalinteko-osaston vahvasti toimittamalla ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana pallon yhtä vaille kaikkien hyökkäystensä päätteeksi vastapäiseen maaliin. 5-2 johtoasemasta eteenpäin ottelu kulki erittäin tasaisissa merkeissä. Turkulaiset pelasivat ahnaasti kuuden metrin kaarelle, ja se palkittiin peräti seitsemällä seitsemän metrin heitolla. Kovaan vireeseen päässyt Anthony Hellakoski oli jälleen pelipäällä viimeistellen kuusi osumaa, Ville Viljasen säestäessä kolmella. Tauolle johdatteli Oscar Berglundin viivalta viimeistelemä avausjakson viimeinen onnistuminen.

Isännät onnistuivat toisen jakson alkupuolella ottamaan otteen takaisin, mutta Anton Karlssonin 19-17 johtomaalin jälkeen kenttää hallitsi vierasjoukkue. Kahden maalin johto kääntyi turkulaisten maalia vartioineen Axel Rehnbergin torjuntojen ansiosta. Rehnbergin nollaputken aikana vieraat osuivat kuudesti ja nousivat 19-23 johtoon kun reilu vartti oli pelaamatta.

Takaa-ajonsa aseeksi Grani valitsi seitsemällä pelaajalla hyökkäämisen ja se tuotti myös tulosta. Karlsson ja Fredrik Forss senttereinä raivasivat muille tilaa ja kotijoukkue rankaisi joka hyökkäyksellään. GrIFK vei jakson nimiinsä 8-1 ja viiden maalin voittotavoite tuntui taas mahdolliselta.

ÅIFK rimpuili vielä kahden peräkkäisen maalin avulla maalin päähän, mutta ylivoimahyökkäykset rullattiin Jonathan Almarkin laitaan, josta mies rankaisi kolmasti. Hellakoski viimeisteli illan 11. osumansa rankkarista, oli isännät lähellä tarvittavaa voittoa. Turkulaiset kokeilivat vielä lopussa Granin tavoin hyökätä ilman maalivahtia mutta 21 sekuntia ennen loppua aikalisällä juonittu kuvio tuhoutui pallonmenetykseen 15 sekuntia myöhemmin.

Ottelun päätyttyä hallissa oli epätietoisuutta kumpi päätyy sarjataulukossa ylemmäs ja saa mukaansa kaksi lähtöpistettä yhden sijaan. Joukkueet päätyivät ÅIFK:n voitettua joukkueiden ensimmäisen runkosarjakohtaamisen 29-25 ja Granin kuitattua voiton kotonaan samalla erolla 31-27 tasapisteisiin ja keskinäisten otteluiden maalieronkin näytettyä nollaa. Koska sarjoissa ei vierasmaalisääntöjä käytetä, oli seuraava kohta liiton säännöissä koko sarjan maaliero, jossa Granin -77 oli parempi kuin ÅIFK:n -99.

BK-46 Säkkisen maalilla runkosarjan voittoon

Samaan aikaan Karjaalla pelattu sarjafinaali BK-46:n ja Dickenin välillä päättyi ottelun arvolle sopivasti vasta ottelun loppuhetkillä. BK voitti ottelun 29-28 Sebastian Säkkisen muutamaa sekuntia ennen loppua skruibamaalilla. Cocks ja HIFK ottivat SIF:stä ja PIF:stä odotetut vierasvoitot.

Jatkosarja alkaa kotiottelulla PIF:iä vastaan

Runkosarjan tulokset johdattavat joukkueet ylempään ja alempaan jatkosarjaan, joissa lähtöpisteet ovat 3-2-1-0, mikä takaa jännittäviä hetkiä pitkälle kevääseen. Ylemmän jatkosarjan lähtötilanne on BK-46 (3), Dicken (2), Cocks (1) ja SIF (0).Kahdelle parhaalle on luvassa suora välieräpaikka, kahdelle seuraavalle kotietu puolivälieriin.

Alempi jatkosarja alkaa HIFK:n (3) johdolla, seuraavina GrIFK (2), ÅIFK (1) ja PIF (0). Kaksi parasta puolivälieriin ja kaksi heikointa kesälaitumille.

Jatkosarjojen otteluohjelmat julkistetaan kuluvan viikon aikana. Ohjelmarungon mukaan ensimmäiset ottelut pelataan 21.-23.2. jolloin GrIFK saa Luolaan vastaansa PIF:n.

Kuva: Henri Merikalla / Handis365