GrIFK ulos Suomen Cupin peleistä

GrIFK:n tie Suomen Cupissa nousi pystyyn kun Dicken kävi hakemasta Luolasta välieräpaikan lukemin 23-31 (12-16). Dickenin ohella muut semifinaalijoukkueet ovat SIF:n pudottanut HIFK, HK Pötsin kaatanut Cocks ja BK-46, joka keskiviikon toisessa ottelussa haki 28-32 voiton ja jatkopaikan Turusta.

GrIFK ja Dicken kulkivat ottelun alkuneljänneksen tasatahtiin Granin hienoisessa hallinnassa aina tilanteeseen 7-7 saakka, jolloin vieraat pääsivät kahden peräkkäisen kontramaalin myötä kahden maalin karkumatkalle, ja aivan kuten syyskuun liigaottelussakin, ero kasvoi jakson lopussa. Dicken voitti viimeiset viisi minuuttia ennen paussia kolmella maalilla ja meni tauolle neljän maalin johdossa 12-16.

Ero venähti jo viiteen maaliin heti toisen jakson alkajaisiksi kun ilman maalivahtia kuudella hyökännyt kotijoukkue menetti pallon ja Ian Martin pääsi heittämään pallon tyhjiin. Taisteleva kotijoukkue pääsi pariin kertaan kolmen maalin päähän mutta ei koskaan lähemmäs. Ottelun viimeisen vitosen aikana Dicken pääsi kaunistelemaan eroa ansaitsemattomankin suureksi. Kentän paras pelaaja oli Joacim Broman, joka viimeisteli sekä tärkeillä hetkillä että tarkasti.

Pakarisen torjunnat häikäisivät

Kotijoukkueen pelaajista Atte Pakarinen ja Richard Sundberg pelasivat kauden toistaiseksi parhaat pelinsä. Kaikkiaan 15 torjuntaa tehnyt Pakarinen oli heti ensiminuuteista lähtien terävänä ja Sundbergin väkevät haastot tuottivat tulosta koko kolme varttia jonka mies kykeni pelaamaan. Mies nilkutti lievän nivusvaivan saattelemana vaihtopenkille 45. peliminuutilla eikä enää palannut kentälle.

Granin esitys oli erityisesti avausjaksolla lupaava. Asennetta riitti ja pallollinen yhteispeli toi hyviä maalipaikkoja. Toisella jaksolla joukkuepelaaminen halttasi ja maalintekoon vaadittiin pääosin vahvoja yksilösuorituksia, joista vastasivat yleensä Sundberg tai Anton Karlsson.

Maajoukkue kokoontuu ja kohtaa Japanin

SM-liigaa pelataan seuraavan kerran 30.10. ja Granin seuraava koitos on 5.11. Siuntiossa SIF:n vieraana. Tässä välissä maajoukkue leiriytyy Kisakallioon ensimmäistä kertaa uuden valmennusjohtonsa kutsumana ja kohtaa kahdessa harjoitusmaaottelussa Japanin Riihimäellä 19. ja Karjaalla 20.10. Granilaisista mukana ovat Anthony Hellakoski, Richard Sundberg ja kapteeni Fredrik Forss.