GrIFK ja Dicken Suomen Cupin pyörteisiin

GrIFK pääsee pitkästä aika piipahtamaan kotiluolassaan ottelumerkeissä kun se saa Dickenin vastaansa jo toistamiseen, nyt Suomen Cupin puolivälierässä. Liigan avauskierroksella syyskuussa lauttasaarelaiset veivät pisteet mukanaan lukemin 24-31 (12-15).

Edessä on ottelu jonka joukkueet ovat aloittaneet kautensa lähestulkoon täysin päinvastaisissa merkeissä. Vierailijoille tappio on vielä toistaiseksi tuntematon olotila ja se johtaa liigaa voitettuaan kaikki neljä pelaamaansa ottelua. EHF Challenge Cupissa tuli jatkopaikka helposti sillä brittivastustaja Livingston ei tainnut yltää edes liigatasolle. Näyttöjä kuitenkin riittää, viimeisimpänä keskiviikkona Pirkkolassa väännetty voitto BK-46:sta.

Revanssihaluinen kotijoukkue

GrIFK:n alkukausi on ollut vaivalloinen, joskin jokainen vastus kuului viime kauden liigan Top-4:een, mutta Kaj Hagmanin miehistön terveystilanne on vuodentakaiseen verrattuna paljon parempi ja verkkaisen ottelutahdin takia jokaiseen otteluun on ollut taatusti riittävä aika valmistautua. Pelituntumaaa on ollut vaikea ylläpitää sillä edellisestä tosipelistä on jälleen vierähtänyt lähemmäs kaksi viikkoa, toisaalta joukkueet ovat toisilleen hyvin tuttuja ja Cupin luonteeseen kuuluu perinteisesti yllätyksiet joten ennakkosuosikin viitta ei vielä sellaisenaan takaa voittoa.

Cupin puolivälieräkierros tiistaina ja keskiviikkona

Tämän kauden Suomen Cupissa oli mukana 12 joukkuetta, joista 4 on jo päässyt aloittamaan lauluharjoitukset. SM-liigan viime kauden neljä parasta (Cocks, Dicken, SIF ja HIFK) tulivat mukaan puolivälierien arvontoihin. Puolivälierien voittajat jatkavat välieriin joiden alustavat päivämäärät ovat 3.-4.12. Loppuottelu pelataan YLE:n kameroiden valvonnan alla 22.12.

Tiistain molemmat pelit pelataan Helsingissä. Urheilutalossa iskevät yhteen HIFK sekä SIF ja samaan aikaan Pirkkolassa pelattavassa HK Pötsi-Cocks ottelussa on mausteena mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyyteen. Keskiviikkona ÅIFK saa vieraakseen kovakuntoisen BK-46:n.

Ti 15.10. klo 19:00 HIFK- SIF
Ti 15.10. klo 19:15 HK Pötsi – Cocks
Ke 16.10. klo 19:00 GrIFK – Dicken
Ke 16.10. klo 19:00 ÅIFK – BK-46

GrIFK:n liigakausi jatkuu marraskuun 5. päivä Siuntiossa, seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 9.11. kun Luolaan saapuu PIF Paraisilta.

Kansikuva: Niklas Montonen


Kaikki SM-liigan ottelut Livenä vain 9,90€/kk!