Cocks Grania vahvempi Riihimäellä

Cocks aiheutti uudella kotiareenallaan GrIFK:lle sen kolmannen peräkkäisen liigatappion. Lukemat Riihimäellä olivat kotijoukkueen hyväksi sangen vähämaaliset 25-19 (15-8).

Ottelu kulki käytännössä ensi minuuteista lähtien isäntien hallinnassa. Kymmenen minuutin jälkeen Cocks johti 6-1 ja ero pysyi kutakuinkin noissa lukemissa taukoon saakka. Granin paras vaihe ottelussa nähtiin heti pukukopista palattua kun toisen jakson alku meni vieraille Anton Karlssonin ja Atte Pakarisen johdolla 4-0. Vieraat kävivät muutaman kerran neljän maalin päässä mutta lähemmäs ei eväät riittäneet.

Granin puolustuspelaamisessa näkyi selkeitä parantumisen merkkejä, mistä osoituksena Cocksin jääminen sille vaatimattomaan maalimäärään. Hyökkäyspeli ei sen sijaan vieläkään oikein toiminut. Ajoitukset olivat pielessä välillä pahastikin, ja sen myötä myös teknisiä virheitä tuli liikaa.

Myös kahdessa muussa lauantain liigapelissä saatiin kotivoitot. BK-46 voitti SIF:n 25-22 ja ÅIFK sai tehdä täyden päivätyön Turun Kupittaalla pelatussa ottelussa ennen kuin 26-25 voitto PIF:stä varmistui. Molemmissa derbypeleissä oli lehtereillä yli 600 katsojaa.

Kotivoitot nähtiin tavallaan myös kahdessa suomalaisjoukkueiden EHF Challenge Cupin ottelussa kun Dicken voitti brittivastustajansa Livingston HC:n Edinburghissa 40-20 ja HIFK itävaltalaisen Bregenzin Riihimäellä 35-32. Dicken ja Livingston pelaavat toisen osaottelun jo sunnuntaina, mutta jatkopaikka taitaa olla jo kokolailla selvä.