GrIFK:lle kauden avausvoitto – PIF nurin Paraisilla

GrIFK piti pintansa Paraisilla ottamalla runkosarjan ensimmäisen voittonsa. Lähes koko ottelun hieman paremmin maalipaikkansa hyödyntänyt vieras oli parempi maalein 21-26 (9-12) ja säilytti mahdollisuutensa nousta sarjataulukossa vielä ÅIFK:n edelle.

Granilaisten edellisestä runko- tai jatkosarjaottelun voitosta ehti vierähtää lähes vuosi, viimeksi joukkue vei molemmat sarjapisteet 13.2.2019 kun se kaatoi kotiluolassaan HIFK:n 29-27. Väliin mahtui peräti 17 voitotonta kamppailua.

SIF- ja Cocks-otteluista itseluottamusta ammentanut GrIFK lähti pitkästä aikaa ennakkosuosikkina liigaotteluun ja aloittikin vahvasti kun Anthony Hellakoski ja Niki Tuominen maalasivat jo ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä ja maalissa Albert Georgs pääsi heti sinuiksi pallojen kanssa.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen kaksi viimeistä maalia tehnyt PIF:n vasuri Viktor Gruzinskiy osoitti alussa vaarallisuutensa mutta oli loppujen lopuksi ainoa PIF-pelaaja, joka toistuvasti aiheutti harmia Granin puolustukselle.

Ottelu eteni Granin määrämässä tahdissa mutta PIF pyristeli hyvin aina avausjakson loppuhetkille asti, johon mennessä ero ei missään vaiheessa revennyt paria maalia suuremmaksi. Hyvän puolustuksensa ansiosta GrIFK siirtyi tauolle vain yhdeksän maalia päästäneenä johtoasemassa 9-12.

PIF tuli tauolta vahvasti ja nousi kymmenessä minuutissa tasoihin 14-14, jolloin Mikael Källman käytti aikalisän jolla pisti asioita järjestykseen, ja Grani alkoi tehdä lopullista pesäeroa. Ratkaisuroolin otti haltuunsa kokenut Ville Viljanen joka haali pari irtopalloa joista lähetti vastaiskuja vauhtiin, sekä viimeisteli itse tärkeitä osumia. PIF haki uusia tuulia vielä omalla aikalisällään ajassa 52:40 ja tilanteessa 18-23, mutta vieraat pelasivat kontrolloidusti loppusummeriin saakka.

Muihin tammikuussa pelattuihin otteluihinsa verrattuna GrIFK:n peli ei ollut erityisen loisteliasta mutta työntäyteinen ja kohtalaisen rento esitys riitti voittoon. Ottelun tähtipelaajaksi valittu Georgs kiteytti ennakkohaasteet ottelun jälkeen näin:

“Pitkä bussimatka arki-illan vierasotteluun on aina hankala lähtökohta, mutta joukkue oli päättänyt antaa kaikkensa ja taisteli hyvin”

Tappion myötä PIF:n sijoitus runkosarjan viimeiselle sijalle pultattiin aikakirjoihin sillä paraislaisilla on edessään enää yksi ottelu. GrIFK on kolmen pisteen päässä.

PIF pysyy jumbona, GrIFK:lla vielä mahdollisuus nousta

Kierroksen kolme muuta ottelua käydään lauantaina Karjaalla (BK-46-ÅIFK), Siuntiossa (SIF-Dicken) ja Riihimäellä (Cocks-HIFK). Panoksia riittää varmuudella loppuun asti kun paikat sarjataulukossa ovat jumbosijaa lukuunottamatta vielä avoinna.

Runkosarjan voitosta taistelevat vielä Dicken ja BK-46, haastajanaan Cocks, viimeinen ylemmän jatkosarjan paikka on SIF:n ja HIFK:n välillä katkolla kun joukkueet kohtaavat toisensa ensi keskiviikkona Helsingin Urheilutalossa.