Cocks GrIFK:n viimeinen vastus runkosarjassa

Käsipallon SM-liigan runkosarjan viimeisessä ottelussaan GrIFK saa vieraakseen hallitsevan Suomen mestarin Riihimäeltä. Valmentajansa joulutauolla vaihtanut Cocks saapuu Kauniaisiin puhdas voitto alla, sillä keskiviikkona se kukisti SIF:n kotonaan 37-24, jolla se samalla varmisti runkosarjan kakkossijan.

Koljosen paluu piristi

Myös Granilla on edellisestä ottelustaan hyvät muistot. HIFK oli ilman Kristian Janssonia pelkkää paperia kotihallissaan, ja ottelu päättyi selkeään 28-35 vierasvoittoon. Norjasta Kauniaisiin palanneen Miro Koljosen merkitys joukkueen pelissä näkyi vahvana, ja yhteispeli puolentoista vuoden tauon jälkeen oli sillä tasolla kuin mies ei olisi koskaan ollutkaan poissa.

Cocksissakin nähdään yksi paluumuuttaja, kun Boris Dvorsekin korvannut Kaj Kekki luotsaa kukkolaumaa nyt toisessa ottelussaan. SIF ei kyennyt kummoisinkaan urotekoihin viikolla, joten GrIFK saa vastaansa vahvan ja kansainvälisen ryhmän, joka voi tällä kaudella keskittyä puhtaasti Suomen pelikentille.

Joukkueiden keskinäiset mittelöt ovat viime vuosina kallistuneet varsin yksipuolisesti Cocksin suuntaan, mutta lokakuun lopussa pelatussa edellisessä kohtaamisessa Grani pisti kunnolla hanttiin, häviten Kukko areenalla kahdella maalilla 30-28. Tuossa ottelussa pienemmät ja vikkelämmät granilaiset onnistuivat aiheuttamaan jatkuvasti harmaita hiuksia ajoittain kankealta vaikuttaneelle Cocks-puolustukselle.

Kaiken kaikkiaan runkosarjaa on pelaamatta enää neljä ottelua, ennenkuin neljä parasta muodostaa oman hiekkalaatikkonsa ja aloittaa tiukan taiston kohti kevään Play off-kierroksia. Alemman jatkosarjan kolme joukkuetta tulevat samaan aikaan taistelemaan kahdesta puolivälieriin oikeuttavasta paikasta.

GrIFK:n osalta jatkosarjan kohtalo sinetöitiin kun HC Tallinnin ottelut SM-liigassa päätettiin. Granin pistekeskiarvo ei enää riitä ohittamaan neljäntenä olevaa SIF:iä, joten edessä on kolminkertainen IFK-sarja, ellei HIFK onnistu viime kierroksillaan nappaamaan täyttä pistepottia, ja samaan aikaan SIF ei saisi viedä viimeisessä ottelussaan pistettäkään länsi-uudenmaan hegemoniaottelussa BK-46:tta vastaan.

Ottelu alkaa Kauniaisten Luolassa lauantaina kello 16:00. Covid-rajoituksien edelleen jatkuessahalliin on turha yrittää tulla, sen sijaan peliä voi seurata suorana Solidsportin välityksellä Topias Setälän ja Tapio Tieralan selostuksen kera.

SM-liigan runkosarjan viimeiset ottelut

Pe 22.01 18:30 ÅIFK – HIFK
La 23.01 16:00 GrIFK – Cocks ja BK-46 – SIF
La 30.01 13:00 HIFK – BK-46

Jatkosarjat alkavat alustavan ohjelman mukaan 12.-14.2.2021

Katsomojärjestelyt GrIFK Elitin kotiotteluissa

Katsomojärjestelyt GrIFK Elitin kotiotteluissa – maski naamaan ja matsiin!

THL:n suosituksen mukaisesti kaikissa käsipallon pääsarjojen otteluissa paikan päälle saapuvaa yleisöä kehoitetaan käyttämään kasvomaskia taatakseen kaikille turvallisen tapahtuman.

Ottelu pelataan tyhjälle katsomolleKaikki GrIFK:n ottelut Livenä vain 9,90€/kk!