GrIFK:n ote kirposi, Cocks vei voiton

52 minuuttia GrIFK piti hallitsevaa Suomen mestaria pihdeissään, menettääkseen loppumetreillä pitkään siintäneen voiton.  Cocksin suuntaan kääntyneiden 24-27 (15-9) loppulukemien myötä Grani päätyi runkosarjassa sijalle kuusi.

Hyvällä asenteella otteluun lähtenyt kotijoukkue otti ja piti komennon kentällä läpi avausjakson, ja taukolukemat 15-9 jopa hieman mairittelevat vierasjoukkuetta, jota piti pitkään pystyssä avausjakson ajan maalia vartioineen Vitali Shitskon torjunnat.

Granin vahva loppurutistus venytti johtoaseman kuuteen maaliin (15-9). Kun Robin Granlund vielä avasi toisen jakson maalihanat, kävi isäntien johto suurimmillaan seitsemässä maalissa, mutta samalla myös Cocks tuli herätetyksi. Kokenut vierasjoukkue teki ottelun viisi seuraavaa maalia, yhden jopa kahden miehen alivoimalla.

Kapealla miehityksellä pelanneen GrIFK:n taistelu voitosta alkoi osoittaa hiipumisen merkkejä pelin edetessä. Cocks nousi osin isäntien pallonmenetysten, ja osin tauon jälkeen maaliin vaihdetun Giedrius Morkunasin torjuntatöiden ansiosta tasoihin yhdeksän minuuttia ennen loppua, ja kentän parhaana palkittu Davor Basaric sai kunnian viedä joukkueensa ensimmäistä kertaa johtoon (21-22, 52. min).

Cocksin noustua Ivan Mosicin johdolla kolmen maalin johtoon ei Granilta enää löytynyt lisävaihdetta, jolla olisi palattu voittokamppailuun.

Maalivahtien päivän täydensi GrIFK:n paras pelaaja Atte Pakarinen, joka ehti pallon eteen kaikkiaan 12 kertaa. Ottelun erikoisuus oli seitsemän metrin heittojen kehno taso. Neljästä yrityksestä peräti kolme suuntautui kokonaan ohi maalin.

GrIFK:n kenttäpelaajista Daniel Lång viimeisteli vakuuttavasti ja Fredrik Forss taisteli tapansa mukaan puolustusjoukkojen kenraalina.

Kauniaisiin Norjasta palannut Miro Koljonen on tuonut joukkueen peliin lisämausteita, joista tulee kevään mittaan olemaan vielä paljon iloa, kunhan miestä ei unohdeta ottaa mukaan peliin. Cocksia vastaan Koljonen oli avausjaksolla kentän näkyvimpiä hahmoja, mutta toisella jaksolla laiturin vahvuuksia ei enää syystä tai toisesta hyödynnetty.

Voittamisen vaikeus vaivaa

GrIFK:n runkosarjan saldoksi neljä voittoa ja kahdeksan tappiota, joista kolme tuli perin katkeralla tavalla. Joukkue menetti orastaneet, jo varmalta tuntuneet pisteet loppuminuuttien aikana SIF:lle, HIFK:lle ja nyt Cocksille.

Toisaalta alempaan jatkosarjaan päätyminen ei ole mikään katastrofi, sillä viime vuosina välieriin selvinneistä joukkueista runkosarjan nelosella on kaikista kehnoin onnistumisprosentti.

Jatkosarjaan kahden pisteen kera

Runkosarja on enää yhtä ottelua vaille valmis, ja kahdeksasta sijoituksesta kuusi on varmistunut. Ylempään jatkosarjaan matkaavat varmuudella Dicken (3 lähtöpistettä), BK-46 (2) ja Cocks (1), alempaan jatkosarjaan Grani (2) ja ÅIFK (1). HC Tallinnin urakka päättyi kahdeksan ottelun jälkeen koronan aiheuttamien matkustusrajoitusten takia.

HIFK:lla on viimeisessä ottelussaan BK-46:tta vastaan vielä saumansa nousta SIF:n edelle neljänneksi. Nousu edellyttää kotivoittoa Nico Rönnbergin ja Jac Karlssonin tähdittämästä karjaalaissikermästä lauantaina.

Jatkosarjan alkavat 12-14.2. Lopulliset otteluohjelmat julkaistaan kunhan ne vahvistetaan, mutta alustavasti GrIFK pelaa seuraavasti:

17.2.2021 SIF/HIFK – GrIFK
19.-21.2.2021 GrIFK – ÅIFK

3.3.2021 GrIFK – SIF/HIFK
5.-6.3.2021 ÅIFK – GrIFK

24.3.2021 SIF/HIFK – GrIFK
26.-28.3.2021 GrIFK – ÅIFK

Sitä, pääseekö yleisö paikan päälle otteluihin vaiko ei pääse, ei vielä ole vahvistettu.