Grani nousi tasapeliin HIFK:n vieraana

Panoksen puuttuminen näkyi otteissa, kun GrIFK kävi vierailulla Helsingin Urheilutalossa. HIFK:lla oli kultainen tilaisuus molempiin sarjapisteisiin, kun joukkue oli kuorossa laulamassa vieraitaan suohon. 7-1 johto hupeni kuitenkin ottelun edetessä ja pisteet päätyivät lopulta tasajakoon 22-22 (13-6).

GrIFK aloitti ottelun normaalista poikkeavalla avauskokoonpanolla, mutta vastuu ei tahtonut maistua. Ensimmäisen vartin aikana pelaaminen oli huolimatonta, teknisiä virheitä tuli tukuttain ja heitot suuntautuivat ohi tai Bogdan Klepan ulottuville. Avausvartin ainoan osumansa Grani teki seitsemän metrin heitosta. Parin pelaajavaihdon myötä Grani sai hieman otetta, ja ero pysyi taukoon saakka kuudessa maalissa.

Vieraat tulivat tauolta selvästi paremmalla jalalla, ja ero alkoi kaventumaan. Tommi Haverinen pääsi hyvin sinuiksi pallon kanssa jo avauspuolikkaalla, ja torjuntatahti vain kiihtyi toisella puolikkaalla. Turun suunnalla alettiin lämmittää popkorneja uudelleen, kun Grani nousi 10 minuutissa HIFK:n kantaan Hellakosken johdolla tai hattutempulla. Eron kuivuttua enää kahteen maaliin (16-14) reagoi HIFK:n vt valmennusjohto tilanteeseen aikalisällä.

Mikael Källmanin runsaan vaihtoruletin parhaaksi osumaksi osoittautui ottelun kolmas vasen laituri Daniel Timmerman. Nuorukainen viimeisteli tärkeään paikkaan kolme (16-15, 18-17, 18-18) maalia, joista viimeisellään vieraat nousivat ensimmäistä kertaa tasoihin sitten 0-0:n.

Maalivahtien ottelu kulminoitui viimeiselle minuutille, jossa HIFK sössi viimeisen hyökkäyksensä, ja Grani sai puolen minuutin mahdollisuuden nousta voittoon. Johtopaikka jäi kuitenkin haaveeksi lopullisesti ohiheiton myötä.

Tommi Haverinen kiitti luottamuksesta ja pelasi hienon ottelun. 16 torjuntaa toi ottelun arvokkaimman pelaajan tittelin, eikä kolleega Klepakaan huono ollut. Niklas Ahlgren oli ottelun maaliahnein pelaaja, mies pääsi kontraamaan sydämensä kyllyydestä Granin virheiden seurauksena, ja viimeisteli lähes puolet joukkueensa maaleista.

Jos Granilta puuttui Kalevalan päivän ottelusta todellinen taisteluilme, yllättäen vaisu oli myös  HIFK. Ilman kapteeninsa Kristian Janssonin taistelutahtoa olisi molemmat pisteet saattaneet lähteä Kauniaisiin.  Ottelun erikoisuutena voisi mainita sen, että ottelussa ei nähty yhtään 7v6 yritystä.

HIFK vai ÅIFK?

HIFK on nyt vahvoilla jatkopaikkaan, mutta saletissa se ei vielä ole. ÅIFK:lla on edelleen pieni sauma HIFK:n ohitukseen, mutta se vaatii ensinnäkin kotivoiton keskiviikon ottelussa Turussa. Jatkosarjan ratkaisuottelu käydään keskiviikkona Turussa. ÅIFK saapuu jatkosarjan päättävään kamppailuun Kauniaisiin lauantaina 6.3. Pudotuspelit käynnistuvät 21.3.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa