Grani vapautuneessa tilassa HIFK:n vieraaksi

SM-liigan alemman jatkosarjan Kalevalan päivän mittelö käydään Helsingin Urheilutalossa, jonne GrIFK matkaa kohtaamaan HIFK:n jo kolmannen kerran parin viikon sisään. Kotijoukkueella on ottelussa vieraitaan isommat panokset, sillä voitto sijoituksensa jo varmistaneesta Granista toisi helsinkiläisille jo viittä vaille varman pudotuspelipaikan, tai ainakin se saisi kohtalonsa omiin käsiinsä.

GrIFK on voittanut kaikki neljä alemman jatkosarjan otteluaan, eikä sen Play off-pelejä SIF:iä vastaan voi viedä enää mikään muu kuin korona. HIFK:lla on viimeisessä ottelussaan ensi keskiviikkona ÅIFK:ta vastaan vielä joka tapauksessa panosta. Turkulaiset heijaavat varmuudella sunnuntaina Granin puolesta, jotta se puolestaan saisi pitää oljenkortensa itsellään.

Lauantaina pelatuissa ylemmän jatkosarjan otteluissa varmistui SIF:n jääminen neljänneksi, vaikka siuntiolaiset pistivätkin kunnolla hanttiin BK-46:n vieraana. Karjaalaisten 32-31 voitto nosti BK:n sarjataulukossa toiseksi tasapisteisiin Cocksille jo toistamiseen hävinneen Dickenin rinnalle.

BK-46 ja Dicken kohtaavat toisensa keskiviikkona, ja panoksena on suora välieräpaikka. Toinen välieräpaikka menee varmuudella Riihimäelle. Cocks tarvitsee kahdesta viimeisestä ottelustaan yhden pisteen varmistaakseen jatkosarjan voiton ja kotikenttäedun koko kevääksi.

HIFK:n ja GrIFK:n iltapäivämatinea alkaa sunnuntaina kello 14:00, ja pelataan totuttuun tapaan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata selostettuna Solidsportista.