Kauden suurin voitto toi pudotuspelipaikan

GrIFK pelaa tänä keväänä SM-liigan Play offeissa. Joukkueen piti ennen perjantain vierailua Turussa saada kaksi lisäpistettä varmistaakseen alemman jatkosarjan voiton, ja heti ensimmäinen pelipallo toi pisteet, kun ÅIFK masennettiin 18-34 (7-15). Viimeinen puolivälieräpaikka ratkaistaan HIFK:n ja ÅIFK:n välillä.

Johtoasema turkulaisia vastaan otettiin heti ottelun ensimmäisen maalin myötä, eikä Grani päästänyt kotijoukkuetta tasoihin kuin kerran, tilanteessa 3-3. Vartin kohdalla eroa oli kolme maalia ja puolen tunnin jälkeen kahdeksan.

ÅIFK:n selkäranka napsahti poikki toisen jakson alussa. 37. minuutilla vieraat olivat tehneet selvää ottelun voittajaspekulaatioista venytettyään eron 10 maaliin (10-20, 37 min). Alistuneet isännät eivät kyenneet purkamaan granipuolustusta edes 7v6 pelissä, ja irtopallon toimitti tyhjiin useampikin vieraspelaaja. Kaikkiaan GrIFK:n maalisaldoa kartutti 13 eri pelaajaa.

Granin maalivahti Atte Pakarinen jatkoi helmikuun tähtitehtailua kahden skuugelin verran. Ennen sunnuntain HIFK-ottelua 8 tähteä kuukauden otteluissa kerännyt Pakarinen on vahva ehdokas helmikuun tähtipelaajapalkinnon saajaksi.

SIF todennäköisin Play off-vastustaja

Vaikka sarjavoitto jo ratkesi, on alemman jatkosarjan kolme viimeistä ottelua vielä jännityksen täyteisiä. HIFK on ennen sunnuntaina Grani- ja keskiviikon ÅIFK-ottleuaan kahden pisteen turvin viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni. ÅIFK:lla on vielä ensi lauantaina viimeinen ottelu Luolassa.

GrIFK saanee 21.3. alkaviin puolivälieriin tutun vihulaisen. SIF on naarannut kolmesta ensimmäisestä ottelustaan ylemmässä jatkosarjassa nollat, ja lauantain kotiottelussa BK-46:tta vastaan edessä on pakkovoitto. Mikäli SIF jää ottelusta pisteittä, varmistuu myös siuntiolaisten sijoitus ja vastustaja.

Alemman jatkosarjan viimeisiä pisteitä pistetään jakoon sunnuntaina 28.2. Helsingin Urheilutalossa, jossa pelaavat HIFK ja GrIFK, keskiviikkona 3.3. Turun ÅIFK:n ja HIFK:n kohtaamisessa, sekä lauantaina 6.3. ottelussa GrIFK-HIFK.