GrIFK toistamiseen voittoon HIFK:sta viikon sisään

GrIFK otti aimo harppauksen kohti alemman jatkosarjan ykkössijaa otettuaan toisen kahdeksan maalin voiton HIFK:sta viikon sisään. 29-21 (16-12)  voitto tuli tasapainoisen esityksen jälkeen. Voiton avaimet olivat pitävä puolustus ja maalivahti Atte Pakarisen toisen jakson huikea torjuntakimara.

Vieraileva IFK sai nautiskella ottelun aikana johtoasemasta vain reilun kolmen minuutin ajan ottelun alkupuolella. Puoliajoista tasaisemman aikana Grani puolusti tiiviisti ja nelikon Koljonen-Forss-Sundberg-Granlund yhteistyö puolustusmuodosta riippumatta puristi mehuja HIFK:n takamiehistöstä.

Toisen jakson alkajaisiksi Atte Pakarinen nollasi HIFK:n tehomiehen Kristo Voikan kahdesti peräkkäin. Itseluottamus nakertui ottelun edetessä myös muilta valkopaidoilta, ja Pakarinen nousi ottelun parhaaksi pelaajaksi tuplattuaan toisella jaksolla avauspuolituntisen torjuntamääränsä.

Maaliero ei tauon jälkeen kaventunut kertaakaan neljästä maalista ja Grani pystyi kontrolloimaan peliä silloinkin, kun HIFK kokeili lukuisia eri hyökkäys- tai puolustusvariaatioita. Lopullisesti kotivoiton ratkaisi materiaalin leveys. HIFK:lla maalinteossa onnistui kuusi pelaajaa, Granilla tuplaten enemmän.

Kolmen tähden pelaajaksi valittu Atte Pakarinen kiitteli edessään työskennelleitä pelikavereitaan:

“Tärkeät kaksi pistettä, jatkoimme siitä mihin jäimme viimeksi. Puolustimme hyvin joten maalissa oli helppo torjua.”

Anthony Hellakoski nousi pelinjohtamisen ohessa joukkueensa tehokkaimmaksi pelaajaksi, Miro Koljonen rikkoi ottelussa 1000 SM-maalin jykevän rajapyykin. HIFK:n stabiilein suoritus nähtiin maalitolppien välissä, jossa Bogdan Klepan selän taakse ei uponnut yhtään helppoa maalia.

Jännitystä ja panosta riittää viimeisissä otteluissa

Alempaa jatkosarjaa on yhteensä jäljellä enää neljä ottelua, ja sarjatilanteessa IFK:t ovat järjestäytyneet aakkosten mukaiseen järjestykseen Gr (3 ottelua / 8 pistettä), H (4/5) ja Å (3/3).

GrIFK varmistaa sarjavoiton kasaamalla mistä tahansa kolmesta jäljellä olevasta pelistään yhteensä kaksi pistettä. Todellinen jännitysmomentti kestänee kuitenkin viimeisiin otteluihin asti, kun HIFK tai ÅIFK kamppailevat kiivaasti toisesta pudotuspelipaikasta.

GrIFK matkustaa seuraavaksi perjantaireissulle Turkuun, ja jatkaa sunnuntaina Kalevalan päivän ajelulle Helsingin Urheilutalolle. Keskiviikkona 3.3. on HIFK:n vuoro käydä Turussa, ja jatkosarja päättyy lauantaina 6.3. Luolan estradilla GrIFK:n ja ÅIFK:n väliseen otteluun.