GrIFK hivuttautui tasoihin BK-46:tta vastaan – pronssien kohtalo täysin auki

GrIFK ja BK-46 aloittivat kamppailun pronssisista mitaleista äärimmäisen tasaisissa merkeissä. Luolassa pelattu kaksiosaisen pronssiottelun ensimmäinen osa päättyi Robin Granlundin mikkelhansenmaisen vapaaheittomaalin myötä tasalukemiin 27-27 (13-16). Ratkaisuottelu pelataan lauantaina Karjaalla.

Loukkaantumisista kärsineiden joukkueiden voimasuhteisiin oli saatu pientä punttien tasausta sitten välieräsarjojen, kun Grani sai mukaan Cocks-otteluista sivussa olleen Robin Granlundin. BK puolestaan tuli otteluun ilman pelintekijäänsä Jac Karlssonia.

Avausjaksolla johtoasema vaihtui tiuhaan tahtiin joukkueiden viritellessä vuoroin vastahyökkäyksiä ja vuoroin asemapelimaaleja. Jakson viimeisellä minuutilla vieraat pääsivät ensimmäistä kertaa koko ottelussa kolmen maalin karkumatkalle Nico Rönnbergin ohitettua Atte Pakarisen kahdesti.

Granin toinen heikko hetki ottelussa sattui suoraan toisen jakson alkuhetkille, jolloin BK pääsi lisäämään johtonsa kuuteen maaliin (14-20, 36 min) Sebastian Säkkisen puhtaalla hattutempulla.

Kotijoukkue sai puolustukseen uutta virtaa ja pääsi hyvien vastaiskujen kautta kolmella nopealla kavennuksella kolmen maalin päähän, jossa ero pysyi sitkeästi viimeselle kympille saavuttaessa.

Ottelun yksi ratkaisutekijä oli Robin Sjömanin kolmannen kaksiminuuttisen aiheuttama suihkukomennus ajassa 49:58 ja tilanteessa 22-25. Sjömanin poissa ollessa BK:n hyökkäystehot tyrehtyivät merkittävästi, eikä joukkue pystynyt viimeistelemään kuin kahdesti. Granille avautunut takaa-ajomahdollisuus tuotti paremmin tulosta, ja hyvän ottelun pelannut kapteeni Fredrik Forss tasoitti kolme minuuttia ennen loppua tilanteeksi 26-26.

Karlssonia tuuranneen Oliver Nordlundin vastaus parikymmentä sekuntia myöhemmin jäi karjaalaisten viimeiseksi maaliksi. Kolmeen seuraavaan minuuttiin tuli kumpaankin päähän tukku avopaikkoja, jotka jäivät joko maalivahtien ulottuville, tai kolahtivat maalipuihin.

BK tuhri viimeisen hyökkäyksensä harhasyöttöön, jonka Forss taisteli lattianrajasta omilleen. Alexander Qvistin nopea vastaisku hyvin puolustanutta Kenneth Dahlbergia vastaan päättyi vapaaheittoon, jonka Granlund sitten sijoitti näyttävästi BK-muurin yli takayläkulmaan.

Qvistille tusina täyteen

Grani kieltäytyi antamasta periksi, vaikka oli pahimmillaan jo kuuden maalin verran takana. Ratkaisijoiden rintama ei ollut erityisen leveä, mutta terävyyttä löytyi senkin edestä. Alexander Qvistin 12 maalia oli huikea esitys nuorukaiselta, Fredrik Forss käytti erinomaisesti viivalle siunaantuneet maalipaikat, ja kaikki seitsemän metrin heittonsa upottanut Robin Granlund profiloitui erikoistilanteiden mestariksi.

BK:n motivaatiotaso pronssipeleihin oli hienoinen arvoitus dramaattisten välierien jälkeen, mutta raitapaidat osoittivat olevansa aidosti kiinnostuneita mitaleista. Nico Rönnberg teki kuusi maalia ennen taukoa, mutta katosi kuvasta toisella jaksolla. Sebastian Säkkinen oli toisella jaksolla karjaalaisten näkyvin hahmo.

Cocks vahvasti matkalla mestaruuteen

Myöhemmin keskiviikkoiltana Pirkkolassa pelatussa toisessa loppuottelussa Riihimäen Cocks teki selvää jällkeä Dickenistä. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen kahdeksatta peräkkäistä mestaruutta hakeva vierasjoukkue meni menojaan, ja ansaitsi kolme mestaruuspalloa lukemin 32-20 (14-14).

Lauantai on vilkas käsipallopäivä, sillä kello 13:30 GrIFK:n naiset aloittavat KyIF:iä vastaan oman pronssipelinsä johtolukemista 28-22. Kello 16 on miesten mestaruus ensimmäistä kertaa katkolla Riihimäellä, ja pronssit ratkaistaan Karjaalla kello 18 alkavassa ottelussa BK-46-GrIFK.