BK keräsi itsensä mitalivauhtiin, GrIFK jäi neljänneksi

Käsipallon kotimainen pelikausi paketoitiin Karjaalla miesten pronssiratkaisuun. BK-46 piti pintansa kotihallissaan ja voitti GrIFK:n toisessa pronssipelissä 33-27 (15-12), ja vei mitalit yhteistuloksella 60-54. Mitali on karjaalaisten kautta aikain viides tämän värinen. Hetkeä aiemmin Cocks julistettiin kahdeksanteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen sen voitettua kolmannessa finaalissa Dickenin 27-25.

Grani sai otteluun lentävän startin. Kauniaisissa täyden tusinan BK-häkkiin sujauttanut Alexander Qvist jatkoi maalitehtailuaan, ja teki nopeaan tahtiin neljä maalia. Vieraiden johtaessa 3-8 joukkueet kokoontuivat BK-luotsi Andreas Rönnbergin kutsusta aikalisälle. Rönnbergin voimasanoin höystetty viesti meni perille, ja herätetty sakki aloitti kipuamisen kohti johtopaikkaa.

Kumpikin joukkue hyökkäsi pitkät tovit seitsemällä kuutta vastaan. BK:n kuviot toimivat niissä paremmin, ja ne nostivat raitapaidat ensin 20. minuutilla tasoihin (10-10), ja 25. minuutilla Grani joutui ensimmäistä kertaa luovuttamaan johtoasemansa. Samoin kuin ensimmäisessä osaottelussa, BK oli vahva taukoa edeltävät minuutit ja puristi itsensä kolmen maalin johtoon.

Granin puolustustaktiikkana oli yrittää viedä vastustajan ratkaisuja sen oikealle kenttäpuoliskolle, josta BK:lla oli keskiviikkona vaikeuksia viimeistelyssä. BK puolestaan oli päättänyt haluta mennä juuri sinne. Miska Henriksson paukuttelikin nyt menemään läpiajoihin, viimeisenä ässänä laidalta löytyi vielä Sebastian Säkkinen.

GrIFK taisteli itsensä toisella jaksolla vielä pariin otteeseen maalin päähän, mutta sinnikkäästi samalla pakkikolmikolla läpi pelin yrittänyt vierasjoukkue tehtaili pahaan paikkaan teknisiä virheitä. joista karjaalaiset rankaisivat joko tyhjiin tai vastaiskuin. Qvist ja Robin Granlund vastasivat jälleen kahteen pekkaan valtaosan joukkueen maalinteosta.

Ratkaisuhetkillä BK löysi penkiltä lisätehoja Ander Uddin ja Jonathan Ekmanin muodossa. Viimeiset niitit peliin löi Nico Rönnberg kahdella peräkkäisellä maalilla (27-22, 28-22, 52 min).

Ennakkosuosikit pitivät pintansa

Käsipallokausi 2020/21 saatiin paketoitua yhden iltapäivän aikana, kun loppujärjestys saatiin ratkaistua parin tunnin sisällä toisistaan. Cocks jatkaa valtakunnan ykkösjoukkueena, Dickenille hopea oli jo kuudes yhdeksään vuoteen, seuran ainoa mestaruusviiri vuodelta 1993 saa jatkaa yksinäistä roikkumistaan Pirkkolan seinällä vielä ainakin vuoden.

BK-46 tavoitteli paluuta mestariksi, mutta putosi katkerasti välierissä pronssiotteluihin. GrIFK olisi voinut olla valmis haastamaan kärkitrioa täydellä miehistöllä, mutta neljäs sija on tilastojen valossa se oikea Granille. Edelle kiilanneita vastaan joukkueen saldona oli yksi tasapeli kahdeksasta ottelusta, mikä luonnollisesti lisää menestysnälkää ensi kaudelle.

Puolivälierissä Granille taipunut SIF sijoittui viidenneksi ja rajuun alamäkeen runkosarjan jälkeen suistunut HIFK jäi jälleen kuudenneksi. ÅIFK:n kohtalona oli jäädä ainoana pudotuspeliviivan alle, HC Tallinnin kausi päättyi keskeytykseen.

Pieni yhteenveto kaudesta

Runkosarjassa Grani pelasi 12 ottelua, joista voitti neljä. Alemman jatkosarjan kuudesta otteluista tuli viisi voittoa ja yksi tasapeli. Puolivälierissä Grani voitti SIF:n 2-1, välierissä Cocks oli parempi voitoin 3-0.

GrIFK:n sisäisessä maalintekijätilastossa ykköseksi nousi Robin Granlund 111 osumallaan, myös Anthony Hellakoski rikkoi sadan maalin rajapyykin 102.

Kaikissa joukkueen 26 SM-ottelussa oli mukana viisi pelaajaa: Fredrik Forss, Daniel Lång, Atte Pakarinen, Christoffer Sjöblom ja Ville Viljanen. Yhteensä Granipaidan veti kauden otteluissa yllensä 21 pelaajaa.

Hellakoski ja Pakarinen saalistivat kauden otteluissa eniten LähiTapiola-tähtiä. Kumpikin sai nimiinsä myös SM-liigan kuukauden tähtipelaajatittelin.

Kuva: Thomas Sundström / VN