Kauden parhaat valittu – Forss ja Qvist vuoden puolustaja ja vuoden nuori pelaaja

Käsipallokauden 2020/21 vuoden parhaat on valittu. Valinnat suoritti Käsipalloliiton kilpailuvaliokunta kuultuaan ensin SM-liigan päävalmentajia. Erotuomarivaliokunta Fair Play -joukkueen.

Vuoden parhaaksi puolustuspään pelaajaksi valittiin Granin aina luotettava kapteeni Fredrik Forss. Vuoden nuori pelaaja on paljon vastuuta kauden mittaan saanut Alexander Qvist.

GrIFK ei tällä kerralla saanut nimityksiä All Stars-joukkueeseen sillä kaikki liigan tähdistökentälliseen valitut pelaajat edustivat SM-liigan mitalikolmikkoa. Eniten LähiTapiola-tähtiä, 22, keräsi Granissa Anthony Hellakoski. Sama mies oli myös joukkueen paras maalintekijä runkosarjassa 58 osumallaan 12 ottelussa. Koko kauden maalikunkku oli Robin Granlund (111 maalia 20 ottelussa), jolla irtosi SM-liigan maalipörssin yhdeksäs sija.

Fredrik Forss
Alexander Qvist

SM-liigan All Stars 2020-21

MV: Giedrius Morkunas (Cocks)
K6: Tadas Stankevicius (Dicken)
O6: Sebastian Säkkinen (BK-46)
V6: Teemu Tamminen (Cocks)
K9: Jac Karlsson (BK-46)
O9: Vitalie Nenita (Cocks)
V9: Max Granlund (Dicken)

Vuoden pelaaja, Mikael Källman -palkinto

Max Granlund (Dicken)

Vuoden puolustaja

Fredrik Forss (GrIFK)

Paras maalintekijä, Jan Rönnberg -palkinto

Teemu Tamminen (Cocks), 96 maalia runkosarjassa.

Vuoden nuori pelaaja

Alexander Qvist (GrIFK)

LähiTapiola-tähtipelaaja

Teemu Tamminen (Cocks), 32 LähiTapiola-tähteä.

Vuoden valmentaja

Kaj Kekki (Cocks)

Fair Play -joukkue

Dicken

Vuoden käsipalloteko

Koko käsipalloyhteisön vastuullinen ja lajia edistävä toiminta koronapandemian varjossa. SM-sarja ja SM-liiga saatiin pelattua suunnitellusti loppuun joukkueiden vastuullisen toiminnan ansiosta. Koronapandemia ja sen tuomat rajoitukset vaikeuttivat kaikkea käsipallotoimintaa aikuisista pienimpiin junioreihin, mutta seurat jatkoivat sitkeästi ja vastuullisesti toimintaansa rajoitusten puitteissa.

Pyyteettömän työn palkinto

Jari Henttonen

Liiton pitkäaikainen, syksyllä väistyvä puheenjohtaja, jonka kädenjälki näkyy vahvasti liiton toiminnassa. Henttonen on itseään säästämättä edistänyt käsipallon lajikulttuurin kehittämistä niin kotimaassa kuin kansainvälisillä kentilläkin. Henttonen valittiin juuri Euroopan liiton EHF:n Nations Committeen varapuheenjohtajaksi.

Vuoden erotuomaripari

Sami Kinnari – Johan Skogberg

Käsipalloliiton vuoden valinnat 2020-21 >