Ensi kauden joukkue muotoutumassa – Roslander ja Weurlander GrIFK:hon

Keväällä SM-liigassa neljänneksi sijoittunut GrIFK on solminut sopimukset kahden maajoukkuemiehen kanssa. Dickenistä siirtyvä maalivahti Patrik Roslander ja SIF:stä tuleva takapelaaja Carl Weurlander nostavat Granin entistä vahvemmaksi tekijäksi ensi kauden mitalikamppailussa. Edustusrinkiin nostetaan lisäksi tukku seuran omia junioreita.

“Merkittävä vahvistus meille”

Viime kaudella maajoukkueen ykkösvahdiksi noussut Roslander oli mukana jo HC Westissä valloittamassa 2011 ja 2012 Suomen mestaruudet ennen paluutaan kasvattajaseuraansa Dickeniin, jossa hän saavutti kuusi SM-hopeaa ja yhden pronssin. Suomen Cupin Roslander on ollut  voittamassa kahdesti.

– Paaki on näyttänyt tasonsa SM-liigassa ja maajoukkueessa. Hän on voittava maalivahti, joka voi jopa yksin kääntää otteluita. Hän on meille hyvä lisä tiukan puolustuksen taakse, iloitsee Granin päävalmentaja Mikael Källman.

– Roslanderin tulo on luonnollisesti merkittävä vahvistus meille. Uskomme, että tämä pala vie meitä vielä lähemmäs Suomen kirkkainta eliittiä, GrIFK:n puheenjohtaja Kristoffer Aspelin kommentoi 31 maaottelua pelanneesta maalivahdista.

Roslanderin aisaparina jatkaa Atte Pakarinen. Kokenut kaksikko saa sparraajakseen GrIFK:n omista junioreista edustusmiehistöön nostetun Fredrik Parvisen.

“Kova halu kehittyä”

Siuntiosta siirtyvän Kirkkonummelaisessa KyIF:ssä käsipallon aloittanut 22-vuotias Carl Weurlander on kookas takaheittäjä, joka nuoresta iästään huolimatta on jo paitsi kokenut liigapelaaja, myös päässyt haistelemaan A-maajoukkueen ilmapiiriä.

Monipuolinen 196-senttinen Weurlander saapuu paikkaamaan Granista lähteneiden takapelaajien jättämää aukkoa.

– Weurlander on hyvä puolustamaan ja osaa pelata pallon viivalle. Hänen kanssaan mahdollisuutemme monipuolisempaan hyökkäyspeliin kasvaa, kun meillä on nyt vaihtoehtoina pelata joko pienemmällä keskitakarakentajalla tai vaikka kolmella kookkaalla heittäjällä, Källman suunnittelee.

Weurlander on ollut tyytyväinen ensimmäisiin viikkoihin uudessa seurassaan:

– Hyvä fiilis ollut heti ensimmäisistä treeneistä lähtien. Minulla on kova halu kehittyä sekä fyysisesti että pelillisesti, ja sitä kautta auttaa Grani takaisin mitalikantaan.

“Lupaavia nuoria, joilla asenne kohdallaan”

GrIFK:n tulevan kauden joukkueessa nähdään hieman aiempia vuosia enemmän muutoksia. Lopettaneiden Ville Viljasen, Patrik Johansonin, Christoffer Sjöblomin, Daniel ja Alexander Långin sekä Tommi Haverisen tilalle rinkiin nostetaan kertaheitolla kuusi omaa kasvattia.

Maalivahti Parvisen (2003)  lisäksi takapelaajat Alexander Gumpler (2001), Karim Mbembela (2003) ja Anton Olin (2003), sentteri Sebastian Hernelahti (2003) sekä oikea laita Fredrik Von Troil (2004) lähtevät kilvoittelemaan pelipaikoista SM-liigassa.

Mikael Källman pitää nuorisoryhmää lupaavana porukkana, jonka taso ja asenne on varsin hyvä.

– Heillä on nyt edessään totutteluvuosi. Murtautuuko joku heistä pelaavaan kokoonpanoon jo tulevalla kaudella jää nähtäväksi, pelaajien kehitys on kuitenkin se päällimmäinen tavoite.

Kehuja saa myös Granin juniori- ja divarijoukkueiden valmentajat. Fysiikkavalmentaja Anton Paavola on yhdessä junioripuolella työskennelleiden Sam Kihlstedtin, Patrik Johansonin ja Mikael Westerholmin kanssa tehnyt loistavaa pohjatyötä.

Seura satsaa liigan lisäksi myös A-junioreiden SM- sekä divarijoukkueisiin, joilla molemmilla on tavoitteena sarjavoitto.