GrIFK jälleen HIFK:ta kestävämpi, Granlund heitti 13 osumaa

GrIFK nousi alemman jatkosarjan kärkeen haettuaan molemmat tarjolla olleet pisteet Helsingin Urheilutalosta HIFK:lta. Vieraat ratkaisivat kaksijakoisen ottelun tilkittyään puolustuslinjansa läpipääsemättömäksi ja porhalsi 25-33 (18-16) voittoon.

Sarjan kärkipaikka näytti alkuminuuteilla kiinnostavan enemmän Grania, joka teki ottelun kaksi ensimmäistä maalia. HIFK jatkoi tästä maalintekoa viiden maalin verran vieraiden onnistuttua kolistelemaan takaheitoillaan lähinnä maalitolppia. Hiljalleen HIFK:n kaarelta alkoi löytyä avoimia tiloja läpiajoihin, ja maalimäärät karttuivat kummassakin kenttäpäädyssä tiheään tahtiin.

HIFK heilutti maaliverkkoja/tahtipuikkoa ensimmäisen vartin, josta eteenpäin Grani anasti otteen hetkeksi itselleen, ja 8-6 kääntyi vierasjohtoon 9-11. Avauspuolituntisen päättäneen maalikimaran myötä tauolle poistuttiin kotijohdossa 18-16. Ahkerin maalintekijä oli kahdeksan maalia heittänyt Kristo Voika, GrIFK:ssa osumavastuu jakaantui Robin Granlundin (4), Richard Sundbergin (4) ja Anthony Hellakosken (3) harteille.

Maalivahdeilla oli hatarien puolustustekeleiden takana epäkiitollinen tehtävä yrittää estää maalien syntyä. Ensimmäisenä ottelun aloittaneista veräjänvartijoista sai väistyä Atte Pakarinen, joka palasi tolppien väliin kymmenen minuuttia myöhemmin. Samoihin aikoihin HIFK:ssa Kalle Alander teki tilaa Bogdan Klepalle. Yhteensä ottelussa kirjattiin 22 torjuntaa, niistä avausjaksolla yhdeksän.

Räväkkä puolustus ratkaisi ottelun

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman osoitti muurarin taitoja rakentamalla toiselle jaksolle puolustuksen, joka kesti likimain kaikki isäntien lähentelyt. HIFK puskikin kauden parhaaseen granipuolustukseen lukuisia kertoja löytämättä ensimmäistäkään heittopaikkaa, ja sai poistua takaisin puolustusasemiin passiiviseksi tuomitun hyökkäyksen seurauksena. Vastapäässä Hellakoski nautiskeli samaan aikaan tarjoilusta oikean pakin tontilla vaivattomilla läpiajoilla. Pakarinen otti peli edetessä hyödyn pitävästä puolustuksesta, mutta Alanderilla tai Klepalla ei työt helpottaneet missään vaiheessa.

Ottelun ratkaisuvaiheet osuvat 38. ja 47. peliminuutin aikavälille, jossa kotijoukkue jäi tyystin ilman tehtyjä maaleja. HIFK:n kuntokäyrä sojotti entistä jyrkemmin alaspäin, eikä Granin kannalta ollut merkitystä hyökkäsikö punaiset kuudella vai seitsemällä pelaajalla. Granin edellä mainittu tehokolmikko vei maaleillaan ottelun ensi kertaa neljän maalin vierasjohtoon Granlundin heitettyä 22-25 ja 22-26 kentän yli tyhjään maaliin.

GrIFK:n pakkikalusto pelasi nyt maajoukkuemies-statuksen osoittamalla tasolla. Hellakoski johti peliä tehokkaasti, Sundberg jatkoi mihin ÅIFK:ta vastaan jäi, ja Granlund oli varsinkin toisella jaksolla täysin pitelemätön. 21-vuotiaan hujopin saldoksi kertyi tarkistuslaskennan jälkeen huikeat 13 osumaa, kolmistaan he tekivät yhtä monta maalia kuin koko HIFK yhteensä. Trion rinnalla Miro Koljonen ja Fredrik Forss pohjustivat takamiesten maali-iloittelua ja ennen kaikkea levensivät Granin puolustusmuurin riittämään sivurajalta toiselle. HIFK jäi toisella jaksolla vain seitsemään maaliin.

Ottelun lopussa HIFK yritti vielä prässätä korkealta Grania pallonmenetyksiin, johon Källman reagoi käyttämällä kolmannen aikalisänsä. Viimeisten kolmen minuutin ajaksi kentälle tullut Jere Kantee teki näyttävän sisääntulon ja rokotti entistä seuraansa onnistuneesti viimeistelemällä kolme peräkkäistä haastomaalia.