GrIFK taisteli mutta sai taipua Riihimäellä

Hallitseva Suomen mestari Riihimäen Cocks joutui tekemään täyden päivätyön vimmatusti taistelleen ja fiksusti pelanneen GrIFK:n kukistamiseksi. Äärimmäisen tasainen ottelu päättyi hyvästä tsempistä huolimatta Cocksin 30-28 (17-16) voittoon.

GrIFK hallitsi pelitapahtumia lähes koko avausjakson ajan, eron heiluessa yhden ja kolmen maalin välillä. Cocks onnistui puristautua taukojohtoon parin viimeisen minuutin aikana Granin sorruttua pariin turhaan kaksiminuuttiseen. Runsasmaalinen puoliaika päättyi lukemissa 17-16.

Moni katsoja hallissa odotti Cocksin karkaavan toisella jaksolla, mutta toisin kävi. Grani piti Cocksia tiukilla pitkään eron pysyessä kahden-kolnen maalin välissä. Ratkaisu ottelulle saatiin vasta jakson viimeisellä kolmanneksella Ivan Mosicin ja Teemu Tammisen neljän maalin eroon vieneillä 26-22 ja 27-23 johtomaaleilla.

Grani runnoi ottelun lopussa vielä pariin otteeseen kahden maalin päähän Richard Sundbergin ja Anthony Hellakosken näyttävillä osumilla.

Keskiviikkona vietettiin Turussa melkoisia maalijuhlia kun ÅIFK ja BK-46 pistivät tuulemaan. 35-38 päättyneen ottelun ensimmäinen puolikas kulki kotijoukkueen tahtiin (21-16), mutta BK tiivisti toiselle jaksolle puolustustaan sen verran että porhalsi voittiin.

“Tästä on helvetin hyvä jatkaa!”

Molempien joukkueiden valmentajat, kuten ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu yhdeksän maalin mies Mosic pitivät GrIFK:n esitystä hyvänä. Cocksin Boris Dvosek antoi ottelun jälkeen tunnustusta vastustajalleen: “GrIFK pelasi tänään todella hyvin”. Myös graniluotsi Mikael Källman piti joukkueensa taisteluilmeestä. “Tiukka ottelu ja hyvä peli meiltä. Tästä on hyvä jatkaa!”

Maajoukkue kohtaa Pohjois-Makedonian ja Tanskan

SM-liigaa pelataan ennen maajoukkuetaukoa vielä kahden ottelun verran, kun lauantaina kohtaavat Dicken ja ÅIFK sekä SIF ja Cocks. Grani palaa peliareenoille 14.11. Siuntiossa, seuraava kotiottelu pelataan 18.11. kun Luolaan saapuu BK-46.

Maajoukkue pelaa kaksi EM-karsintaotteluaan keskiviikkona 4.11. ja lauantaina 7.11., jolloin Energia Areenan täyttää hallitseva olympiavoittajan ja maailmanmestarin Tanskan tähtisikermä.