Haparointia maalipaikoissa – HIFK vei pisteet Luolasta

Grani veti lopulta lyhyemmän korren lauantain liigapisteistä pelatussa ottelussa HIFK:ta vastaan. Virheiden sävyttämä peli kulki laidasta laitaan, ja pölyn hälvettyä taintereelta paistoivat tulostaululla lukemat 26-27. Voittonsa ansiosta HIFK nousi sarjataulukossa tällä erää ohi GrIFK:n neljänneksi.

Kotijoukkueen maalinteko yskähteli ottelun alussa. Kuparinen meni rikki vasta ottelun seitsemännellä peliminuutilla Ville Viljasen toimesta. Vartin kohdalla GrIFK oli onnistunut ohittamana HIFK-maalivahti Bogdan Klepan vasta kahdesti, HIFK:n lukemien näyttäessä jo seitsemää.

Pelijuoni hyökkäyspäässä löytyi samalla kun puolustuspelaaminen tiivistyi. Neljä eri pelaajaa löysi seuraavien minuuttien aikana maalijyvän, ja Robin Granlund sai kunnian tasoittaa pelin (8-8, 23 min).  Atte Pakarinen Graniin maalilla teki hienoja torjuntoja, ja siivitti Granin 13-11 taukojohtoon.

Toisen jakson alussa Granilla oli tilaisuus tappaa ottelu. Yhdeksässä minuutissa Grani karkasi jo 19-13 johtoon, ja omasi kaikki mahdollisuudet pelin ratkaisemiseen, toisin kuitenkin kävi. Granin pallonmenetysten ja heikkojen ratkaisuyritysten myötä vieraat tekivät kymmenen seuraavan minuutin aikana 11 maalia Granin kahta vastaan.

21-24 tilanteessa Grani alkoi kirinsä 7v6 hyökkäyksien turvin, ja nousi nopeasti takaisin voittokamppailuun. Daniel Långin 24-24 tasoituksen jälkeen pallo alkoi jälleen polttaa käsiä, ja HIFK sai kaksi helpohkoa osumaa. Lopussa isännille tarjottiin vielä mahdollisuuksia jopa voittoon kun Kristian Jansson sai kaksiminuuttisen ajassa 57:50. Alexander Lång tasoitti 26-26:een rankkarista, mutta HIFK sai pelattua avopaikan Vladimir Knopinskiille, joka sijoitti ottelun viimeiseksi jääneen maalin isosta vinkkelistä ohi Pakarisen.

Granin viimeiset tilaisuudet torppasi ensin maalivahti Klepa, ja lopulta summeri. Fredrik Forssin kädestä lähtenyt tasoitusmaali tuli sekunnin verran myöhässä, joten HIFK sai juhlia tasaisen ottelun voittoa.

Kotijoukkueesta stabiileimman esityksen teki Atte Pakarinen, joka osui pallon eteen 14 pelitilanteessa ja yhdessä seitsemänmetrisessä.

Peiliinkatsomisen paikka

Päävalmentaja Mikael Källman harmitteli menetettyjä pisteitä, hassattuja maalipaikkoja ja ottelussa tehtyjä teknisiä virheitä.

“Alku oli erittäin vaikea, mutta teimme sen jälkeen hienosti töitä. Nyt meidän on vain katsottava peiliin, koska teimme paljon virheitä kaikilla osa-alueilla. Ratkaisuhetkillä onnistuimme painostamaan HIFK:ta tekemään yksinkertaisia ​​virheitä, mutta valitettavasti teimme niitä myös itse liian paljon.”

Keskiviikkona Cocks

SM-liigaa pelataan ennen maajoukkuetaukoa vielä neljän ottelun verran. Grani matkaa keskiviikkona Riihimäelle, jossa se kohtaa lauantaina HC Tallinnin 35-23 ryöpyttänen Cocksin. Keskiviikon toisessa ottelussa ÅIFK saa vieraita Karjaalta. ÅIFK jatkaa lauantaina Pirkkolaan Dickenin vieraaksi, Cocksin kolmen ottelun viikko puolestaan päättyy vieraspeliin Siuntiossa.