Väkivahva Cocks ratkaisi heti kättelyssä

Keskiviikon SM-liigan välieräkamppailu Riihimäellä kulki muodossa “lyhyestä virsi kaunis”. Pari viikkoa lepäämään ja välieriin rauhassa valmistautumaan päässyt Cocks oli juuri niin vahva kuin odottaa saattoi, eikä loukkaantumissumasta kärsivästä GrIFK:sta ollut uhkaajaksi. Cocks otti ensimmäisen kiinnityksen loppuottelupaikkaan puhtaalla 33-23 (18-5) voitolla. Ottelusarja jatkuu lauantaina Kauniaisissa.

GrIFK joutuu tulemaan toimeen ilman kahta avainpelaajaansa, Richard Sundbergia, ja SM-liigan maaliskuun tähtipelaajaksi valittua Anthony Hellakoskea, ja se näkyi. Cocks ratkaisi ottelun fysiikalla ja materiaalin leveydellään heti kättelyssä, kun Giedrius Morkunas esti vieraiden lähentelyt samaan aikaan kun kenttäpelaajat kävivät toisessa kenttäpäädyssä tehokkaasti. Granin maalikuninkuuden pääsi tauolla jakamaan viisi pelaajaa, joista kukin onnistui ohittamaan ottelun kahden tähden pelaajan kertaalleen.

Kymmenen minuutin kohdalla kotijohto oli 6-2, kymmenen minuuttia myöhemmin 12-4 ja tauolla jo musertavat 18-5. Pukukopista palattuaan kumpikin joukkue keskittyi jo seuraavaan otteluun, ja Grani pääsi kaunistelemaan hieman numeroita voittamalla maalirikkaan toisen jakson kolmella.

Riskitaktiikalla otteluun lähteneen Granin päävalmentaja Mikael Källman totesi ottelun jälkeen lyhyesti, että alku meni mönkään.

“Itseluottamusta ei ollut. Ensimmäisessä erässä Cocks tuli hyvin ja Morkunas oli onnistui maalissa.”

Onnistujat olivat vierasjoukkueessa harvassa, Kalle Kankaanpää ja Alexander Qvist saivat maalinteosta parhaiten kiinni, yhdeksän pelaajaa teki 1-2 maalia. Cocksin Teemu Tamminen nousi 12 maalillaan hätyyttelemään jo SM-liigan maalipörssin kärkipaikkaa.

BK-46 otti erävoiton Dickenistä

Tasaiseksi povatussa toisessa välieräparissa Karjaan BK-46 otti ensimmäisen kiinnityksen finaaleihin voitettuaan äärimmäisen tasaisesa ottelussa Dickenin 27-24. Kumpikin ottelusarja jatkuu lauantaina 3.4., kolmannet osaottelut pelataan keskiviikkona 7.4.