GrIFK:lla alleviivattu haastajan leima Cocks-sarjassa

Kauden 2020/21 neljä parasta joukkuetta aloittavat keskiviikkona taistelun loppuottelupaikoista kohti kevään suurta huipennusta. Viime keväänä pudotuspelit jäivät tyystin pelaamatta, eikä liigassa jaettu ensimmäistäkään virallista sijoitusta. Välierissä runkosarjan voittanut Dicken kohtaa BK-46:n ja hallitseva Suomen mestari Cocks GrIFK:n. Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Käsipallon Suomen mestaruutta on juhlittu viimeksi akselin Kauniainen-Riihimäki ulkopuolella keväällä 2006, kun BK-46 nousi korkeimmalle korokkeelle. Tuolloin raitapaidat luotsasi mestaruuteen muuan Mikael Källman. Seuraavana keväänä pokaali matkasi ensimmäisen kerran Hämeeseen, ja on siellä paria HC Westin palkintokaappia koristanutta vuotta (2011, 2012) lukuunottamatta pysynytkin.

Riihimäki on vahva ehdokas jatkamaan mestaruusputkeaan myös tänä keväänä. Cocksin kone yskähteli runkosarjassa vain kahdessa ottelussa pistemenetysten muodossa, mutta jatkosarjassa joukkue osoitti vahvuutensa ja nappasi kuudesta ottelustaan yhtä monta voittoa.

Cocksin seurajohto teki tammikuun alussa valmentajan vaihdoksen, joka näyttäisi onnistuneen hyvin. Kroaatti Boris Dvorsekin pesti Riihimäellä jäi puolen kauden mittaiseksi. Tilalle tullut rutinoitunut Kaj Kekki on saanut ryhmänsä pelaamaan fyysisemmin ja vauhdikkaammin, eikä Suomessa toista yhtä leveän pelaajamateriaalin omaavaa joukkuetta ole ollut miesmuistiin.

1. välierä:

2. välierä:

3. välierä:

Tarvittaessa:

Runkosarjassa tasaista, loukkaantumiset kiusana kohti välieriä

Grani kohtasi Cocksin runkosarjassa kahdesti, ja molemmat otteluista olivat erittäin tasaisia. Kummassakin koitoksessa GrIFK näytti taistelijan kyntensä, joka ei aivan riittänyt pisteisiin, mutta loi hyvää pohjaa kohti seuraavia pelejä.

Riihimäellä Cocks sai tehdä täyden päivätyön, ennen kuin vimmatusti hanttiin pistänyt Grani suostui kaatumaan. Kauniaisissa Cocks oli ensimmäisiä kertoja Kekin komennossa, ja tuolloin GrIFK oli todella lähellä voittoa johdettuaan ottelua enimmän aikaa, ajoittain jopa reilusti. Lopussa vieraiden rutiini käänsi pelin edukseen.

GrIFK eteni välieriin peittoamalla SIF:n kolmessa ottelussa voitoin 2-1, mutta hinta oli varsin kova. Anthony Hellakosken ja Richard Sundbergin loukkaantumiset alleviivaavat GrIFK:n haastajan leimaa Cocksia vastaan, samalla ne myös sysäsivät kaikki menestyspaineet keltapunaisten pukukoppiin.

Päävalmentaja Mikael Källman saakin miettiä päänsä puhki, millä kombinaatioilla kahden maajoukkuepelaajan jättämät taidot saadaan korvattua.

Cocksista heikkoja lenkkejä on vaikea löytää, pelaajamateriaali on ammattilaisluokkaa, ja ammattiylpeys seuraa sen mukana. Euromenestys seuralla jäi tänä vuonna laihaksi eikä Suomen Cupissakaan tullut edes loppuottelupaikkaa. Vaarana onkin ensimmäistä kertaa vuosiin, että Cocks ei voittaisi yhtään mitään. Motivaatio liigapeleissä suorittamiseen on varmasti kovalla tasolla.

GrIFK vs Cocks

SM-liigassa:

  • GrIFK: 23 SM-kautta, maratontaulukon sijalla 9.
    1 SM-kulta (1999), 4 hopeaa, 5 pronssia (viimeksi 2017).
  • Cocks: 43 SM-kautta, maratontaulukon sijalla 3.
    11 SM-kultaa (2007-2010, 2013-2019), 4 hopeaa, 4 pronssia.

Tällä kaudella:

  • GrIFK: Runkosarjassa 6., alemman jatkosarjan voitto.
  • Cocks: Runkosarjassa 2, ylemmän jatkosarjan .voitto

25.01.2021: GrIFK-Cocks 24-27

28.10.2020: Cocks-GrIFK 30-28
Kaikki GrIFK:n ottelut Livenä vain 9,90€/kk!