Grani tahdon voimalla mitalipeleihin

GrIFK:n tie kohti SM-liigan mitalipelejä oli pitkä ja kivikkoinen, mutta joukkue selvisi etapin maaliin asti!

Puolivälieräsarjan kolmannessa ottelussa SIF:iä ei päästetty kertaakaan nauttimaan johtoasemasta, eikä se tällä kerralla enää päässyt tekemään ensimmäisessä osassa nähtyä loppukiriä. Grani voitti 29-32 (10-13) ja jatkaa otteluvoitoin 2-1 kauttaan välierissä Riihimäen Cocksia vastaan. Palkintona keskiviikkona alkavan ottelusarjan voittajalle on loppuottelupaikka.

Kahdessa ensimmäisessä osassa SIF oli alkuminuuteilla se terävämpi joukkue Granin saatua koneensa käyntiin vasta avausjakson puolivälin paikkeilla. Lauantaina Grani iski heti kättelyssä isommalla vaihteella, ja jatkoi siitä mihin Kauniaisissa jäätiin. Fredrik Forss puolustuksen kenraalina, Atte Pakarinen pitävän puolustuksen viimeisenä lukkona ja  Anthony Hellakoski hyökkäyspään johtajana oli sellainen kivijalka, johon isännillä ei ollut vastata.

Siuntion uudempi halli ei ole aiemminkaan GIFK:ta kohdellut kovin helläkätisesti, eikä tämäkään ottelu ollut sen suhteen poikkeus. Hellakosken peli päättyi 25. minuutilla ilkeän näköiseen polvivammaan, mutta SIF ei ottelusarjan parhaan pelaajan poissaoloa kyennyt hyödyntämään. Sitä vastoin Granlund ja Koljonen vastasivat entisestään kasvaneen vastuun kantamiseen täydellisesti.

Grani pystyi pitämään muutaman maalin johtonsa tauolle saakka, ja toisella puoliajalla nähtiin todellinen kissa vs hiiri -leikki, jossa Grani pyrki turvaamaan ja kasvattamaan johtoaan SIF:n yrittäessä vimmatusti päästä kantaan. Isäntien ei koskaan annettu päästä kahta maalia lähemmäs, ja aina eron ollessa kahdessa vieraat löysivät jostain lisää tahdonvoimaa jolla ero saatiin takaisin sellaiseksi, jossa on helpompi hengittää.

Viimeisten minuuttien aikana kissa-hiiri -teema muuttui kotijoukkueen uhkarohkea-rutiköyhä -tyyppiseksi riskinotoksi, johon GrIFK onneksi oli varautunut. Puolen kentän prässit purettiin nopealla oman maalin tyhjentämisellä ja varmoin ottein omilla pidetty pallo pelattiin joka hyökkäyksessä avoimeen maalipaikkaan, joista erityisesti Daniel Lång pääsi kuittaamaan monin kerroin avausottelun harhansa.

GrIFK paransi sarjan edetessä otteitaan SIF:ä enemmän. Valmennuspuolella nähtiin kahden hyvää pelinjohtoa osoittaneen valmentajan keskinäinen mittelö, jossa molemmat entisaikojen pelaajasuuruudet, Mikael Källman ja Marcus Sjöstedt, saivat laittaa koko osaamisensa likoon.

Cocksia vastaan Grani lähtee siis kahta maajoukkuepelaajaa köyhempänä. Richard Sundbergin ja Anthony Hellakosken tasoisten pelaajien menettäminen muutaman päivän sisään olisi kova pala mille tahansa joukkueelle, toisaalta se heittää kaikki menestyspaineiden rippeetkin hallitsevan Suomen mestarin koppiin.

Välierät alkaa keskiviikkona Riihimäellä

SM-liigajoukkueista puolet on nyt kesälomalla, ja parempi puolisko jatkaa kohti mitalipelejä. HC Tallinnin kausi oli kahdeksan tappion mittainen, ÅIFK taisteli viimeisestä Play off-paikasta viimeiseen jatkosarjaotteluun saakka HIFK:n kanssa, joka ei alkuunkaan pärjännyt Dickenin puolivälierävastustajana.

Välierissä kohtaavat Cocks ja GrIFK, sekä ennalta erittäin mielenkiintoinen kaksikko BK-46-Dicken. Loppuottelupaikkaan vaaditaan kolme voittoa, ja ensimmäisten otteluiden alustava pelipäivä on keskiviikko 31.3.