GrIFK kolmannen kerran BK-46:n kimppuun

Vuoden vieriessä kohti loppuaan jatkaa SM-liiga vielä kulkuaan parin mielenkiintoisen kierroksen verran. Lauantain liigakierroksen aloittavat Turussa ÅIFK ja SIF, Riihimäellä pelaavat Cocks ja HIFK, ja GrIFK vierailee Karjaalla BK-46:n mestaruusviirien täyttämässä hallissa, jonne kotijoukkue vimmatusti halajaa lisää viirejä.

Karjaalaiset ovat SM-liigassa kahden tappion rasittamana kolmantena, yhden pykälän ja kuusi pistettä GrIFK:n edellä. Viime ottelussaan kaksi viikkoa sitten BK ei saanut Dickenin vieraana aikaan yhtään mitään, kun kotijoukkue söi raitapaidat tuimasti 27-18. Vastaavaa velttoilua tuskin tullaan BK:ssa lauantaina näkemään – kasvojen pesu kun tapahtuu yleensä parhaiten juuri kotikentällä.

BK-46 on Granin ohella onnistunut ehkäpä parhaiten liigassa pitämään yleisökeskiarvoaan yllä. Raaseporin väki on löytänyt lehterit tällä kaudella lähes 400 katsojan keskiarvolla, mitä voi pitää hyvänä saavutuksena. GrIFK-otteluun suuntaavien on kuitenkin syytä varustautua koronapassilla, muuten ei otteluun ole asiaa.

GrIFK:n vuoden viimeinen vieraspeli on joukkueen kolmas tilaisuus niistää BK:lta pisteitä. Kaksi aiempaa yritystä ovat tuottaneet kaksi tappiota. Suomen Cupissa BK eteni jatkoon maalein 36-24, runkosarjan ensimmäinen peli Luolassa päättyi lukemiin 23-29.

Viime lauantaina pelatussa ottelussa Dickeniä vastaan Grani veti hyvin, mutta käteen jäi vain luu. Maalin tappiosta 27-28 huolimatta joukkue saa kuitenkin olla tyytyväinen otteisiinsa. Pistesaalis liigan kärkijoukkueesta oli Luolassa todella pienestä kiinni.

Molempia joukkueita on kauden mittaan koeteltu poissaoloilla. SIF:stä siirtynyt maalivahti Rony Léveniä ei ole näkynyt tolppien välissä puoleentoista otteluun. Ykköspyssy Nico Rönnbergin alkukausi sujui erinomaisesti, mutta loukkaantumishuolet ovat näkyneet miehen otteissa viime otteluissa. Cocksia vastaan lokakuussa jyrähti vielä täysi tusina maaleja, sen jälkeisissä kolmessa pelissä yhteensä vain yksi osuma. Myöskään vasta valitusta EM-karsintajoukkueesta miehen nimeä ei löytynyt.

Rönnbergin poissaolo on toisaalta antanut tilaa joukkueen nuorille urhoille, kuten Oliver Nordlundille, Jonathan Ekmanille ja Miska Henrikssonille. 2000-luvulla syntynyt trio on vakuuttanut ainakin maajoukkuevalitsijat.

Yksi jässikkä on kuitenkin joukossa takaisin. Viime kauden jälkeen jo kertaalleen liigakentät jättänyt Robin Sjöman teki paluun raitapaitoihin kun virolaisviiva Markus Viitkar kärsi rytmihäiriöistä. Nyt BK:lla on riveissään kaksi laadukasta ja isokokoista sentteriä.

Solidsport tuo liigan kotiin

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Solidsport jatkaa videoalustana ja voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >