Hyvä alku valui Karjaalla hukkaan

BK-46 on ollut tämän kauden vastustajista GrIFK:lle hankalin. Yhdessäkään kolmesta kohtaamisesta GrIFK ei ole lopulta ollut lähelläkään voittoa, eikä nytkään. Ilman Rony Léveniä ja Nico Rönnbergiäkin kotijoukkue alisti vieraansa ja voitti Granin 30-21 (16-13).

GrIFK aloitti väkevämmin ja piti 2-3 maalin johtoa ensimmäisen vartin. BK pääsi hetkeksi tasoihin, mutta Kalle Kankaanpään ensimmäisen kaksiminuuttisen Grani voitti 2-0 BK:n hölmöiltyä syöttöjensä kanssa 7v5 -pelissään.

Jakson loppu meni isäntien nimiin. Granin maalisaldo ei kasvanut enää alun malliin kun tiukentunut kotipuolustus aiheutti pallonmenetyksiä, joista raitapaidat iskivät takaisin, ja nousivat puolestaan kahden maalin johtoon. Jac Karlsson vei seitsemästä metristä joukkueensa ensi kertaa kolmen maalin johtoon kymmenen sekuntia ennen taukosummeria 16-13.

Sekava toisen jakson alku oli vähämaalinen kun kummallekaan ei hyvätkään maalipaikat kelvanneet. Miska Henrikssonin kontraama 19-14 ajoi Mikael Källmanin ottamaan aikalisän 38. minuutin kohdalla. Sekoilu hyökkäyspuoliskolla jatkui kuitenkin edelleen ja BK kiitti painelemalla  tavoittamattomiin.

Kasvojenpesupuuhissaan edellisottelustaan karjaalaiset onnistuivat erinomaisesti. BK venytti eron seitsemään maaliin ottelun taittuessa viimeiselle neljännekselleen (23-16) ja piti lopun ajan vaivattomasti pelin hallussaan valkopaitaisten vieraiden paukuttaessa puolittaiseksi jääneitä yrityksiään maalivahti Mikael Heinosen ulottuville.

Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen oli Granin kannalta perin karmeaa katseltavaa. Karjaalta lähtikin kotiin pettynyt ja omiin suorituksiinsa kettuuntunut joukkue, jolla on vuorostaan nyt itsellään edessään omien kasvojenpesun paikka omalla kotiareenallaan.

Vuoden päätöspelissä makoisa panos

ÅIFK:n varmistettua vähintään yhden pisteen jatkosarjan alkuun hoideltuaan kotonaan SIF:n 33-27 ja Cocksin voitettua HIFK:n 34-29 on kahdella viimeisellä sarjakierroksella vielä mukavasti panoksia jakoviivan ympärillä. GrIFK:lla on seuraavassa ottelussaan ensi lauantaina ylempi jatkosarjapaikka käsissään, ja voitto ÅIFK:sta varmistaa runkosarjan neljännen sijan. Toisaalta turkulaisilla on vielä saumansa ohittaa HIFK, ja nousta ainakin hetkeksi helsinkiläisten edelle.

GrIFK vs ÅIFK Kauniaisten Luolassa lauantaina 18.12. kello 16:00.