GrIFK:lla muikea panos vuoden viimeisessä ottelussa

GrIFK pääsee vuoden viimeisessä ottelussaan pelaamaan kotiyleisönsä edessä helmikuun alussa alkavan ylemmän jatkosarjan paikasta. Grani tarvitsee pitääkseen kotimaiset kilpailijansa takanaan vähintään yhden pisteen jäljellä olevista kahdesta ottelustaan. Lauantaina vastaan asettuva ÅIFK ei vuosien varrella ole Luolassa juurikaan juhlinut, vaikka joukkueessa pelaakin lukuisia Kauniaisissa käsipallon aloittaneita pelaajia.


Runkosarjan viimeiseen peliinsä valmistautuva ÅIFK voitti viime kierroksella kotonaan SIF:n 33-27, ja ohitti samalla hienon rajapyykin, sillä voitto oli seuran historian 300. SM-tasolla. Kuluvan kauden aikana voittosaldo on 13 ottelussa parantunut vain kolmessa kotiottelussa, niistä saadut kuusi sarjapistettä oikeuttaa SM-liigassa tällä hetkellä sijalle seitsemän.

ÅIFK:sta on viime vuosina muotoutunut todellinen GrIFK-kasvattien farmi. Turkuun opiskelemaan lähteneet ex-granilaiset miehittävät tälläkin kaudella joukkueen kokoonpanoa miltei yhtä tiheään mitä pelaajaluettelosta löytyy seuran omiakin kasvatteja.

GrIFK:lle ottelulla on suuri merkitys. Voitto varmistaisi runkosarjan neljännen sijan, ja samalla suoran paikan kevään pudotuspeleihin. Viidentenä oleva HC Tallinn ei jatkosarjoihin osallistu. Häviökään ei jatkosarjahaaveita tappaisi kokonaan, mutta mahdollisesti pakottaisi Granin hankkimaan pisteitä runkosarjan päätöspelissä Tallinnassa. Tähän pakkoon tosin vielä vaikuttaa HIFK:n menestys. Helsinkiläisillä on edessään vielä ottelut HC Tallinnia ja SIF:iä vastaan.

Kehno vierasotteluiden saldo ei ÅIFK:n kohdalla ole aiemminkaan tai muutenkaan ollut kovin vieras käsite, mutta Kauniaisten Luola on ollut turkulaisille vuosien varrella se vihoviimeinen paikka, josta pisteitä on mukaan saatu.

Pahimmillaan GrIFK on höyhentänyt kanarialintulauman vuonna 2017, jolloin ÅIFK poistui pääkaupunkiseudulta sivukujia pitkin ja vähin äänin 42-15 tappio niskassaan. Lopputuloskin on karu, mutta puoliaikalukemat 20-3 on kuitenkin jotain aivan käsittämätöntä. Tiukkaakin on toki ollut, vuosi sitten Grani voitti viimeisen sekunnin maalilla 21-20.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti Samppalinnassa ja molemmilla kerroilla Grani on ottanut varsin selvän voiton. Pre-seasonilla pelatussa IFK-turnauksessa GrIFK oli parempi maalein 33-29, SM-liigan runkosarjan ottelu kolme viikkoa sitten päättyi vieraille 34-27.

GrIFK:n edellinen ottelu päättyi murheelliseen rökäletappioon Karjaalla. Millaisen tivolin BK-esityksestä sisuuntunut revanssihakuinen kotijoukkue turkulaisille järjestää? Tule ja näe omin silmin! GrIFK vs ÅIFK lauantaina 18.12. kello 16:00.

Lahjavinkki pukin konttiin!

Lauantaina pelataan miesten ottelua ennen myös naisten SM-sarjaa. GrIFK kohtaa HIFK:n kello 13:30 alkaen. Molempien otteluiden lipunmyyntipisteen yhteydessä voit tutustua ja ostaa 40€ maksavan Käsipalloliiton uunituoreen 80-vuotisjuhlajulkaisun Pihkassa palloon, tai ruotsinkielisen Fäst vid bollen -kirjan.

Kirja sisältää paljon myös Kauniaisten käsipalloon liittyviä tarinoita lajin 80-vuotisen taipaleen varrelta. Erinomainen lahja jokaisen käsipallon ystävän kirjahyllyyn!

Kasvomaskisuositus ja koronapassi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut maskisuosituksen tiukentumisesta alueellaan. Päätöksen myötä pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta.

Maskinkäyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä.

GrIFK:n otteluissa tarkastataan myös voimassa oleva koronapassi.Tästä johtuen Handbollsföreningen ÅIFK rf on ottanut koronapassin käyttöön Miesten SM-liigan, 1. div ja 2. div otteluissa Samppalinnan hallissa. Tällä järjestelyllä mahdollistetaan turvallisen ja vastuullisen ottelutapahtuman toteuttaminen kotiotteluissamme jatkossakin.

 • Koronapassi tarkastetaan Samppalinnan sisäänkäynnillä
 • Koronapassi (EU:n koronatodistus) koostuu kolmesta osasta, joista yhden on oltava voimassa, jotta koronapassi on voimassa:
  • koronarokotustodistus (2 rokoteannosta) TAI
  • testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos maks. 72 h aiemmin) TAI
  • todistus alle 6 kk aiemmin sairastetusta koronavirustaudista.
 • Koronapassina toimii Omakanta-sivulta ladattava EU:n digitaalinen koronatodistus, jonka voi ladata osoitteesta kanta.fi (kirjautuminen sivun yläreunassa).
 • Koronapassin voi näyttää puhelimen tai muun älylaitteen ruudulta tai printattuna paperilla. Otathan huomioon, että pelkkä QR-koodi ei riitä, vaan asiakkaalla tulee olla koronapassista koko todistuksen ensimmäinen sivu näytettävissä.
 • Passia vaaditaan 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta.