Handbollförbunds historik till salu i Grottan!

Finska Handbollsförbundets historik är en perfekt julklapp till varje handbollsvän!

FÄST VID BOLLEN är berättelsen om den finländska handbollen från grenhistoriens inledningsvissling till coronamalströmmen.

Handbollen presenterades för finländarna redan på 1920-talet och år 1941 tog Finlands Handbollförbund ansvaret för grenen. Den tuffa, fartfyllda och tekniska kontaktgrenen rotade sig på flera orter och på somliga utvecklades en rik grenkultur som burit ända fram till dessa dagar.

Under 80 år har handbollen kämpat för sitt levnadsrum i Finland och kryssat genom den internationellt sett stora grenens hårda tävlan. Handbollförbundets välbevarade arkivmaterial gjorde det möjligt att på basen av forskning åstadkomma ett verk, där man presenterar handbollens finländska utvecklingstrender, utmaningarna med att sprida grenen samt förändringen av förhållandena. I rampljuset står legendariska spelare, tränare, domare och beslutsfattare – utan att förglömma de eldsjälar, som utvecklat grenen på det lokala planet.

Med hjälp av en spektakulär illustrering förs läsaren till handbollens kåddoftande kärna: landslagens färgrika utlandsresor, skolornas gymnastiksalar, omklädningsrum och beslutsfattarnas kabinett. I slutet av boken erbjuds en enastående statistikavdelning, som bland annat omfattar spelar- och matchstatistik för herrarnas och damerna högsta serier, eurocupmatcher och A-landskamper.

Finns ett begränsat antal böcker till salu i Grottan inkommande lördag 18.12 till ett pris på 40€

Damerna spelar sin FM-seriematch mot HIFK med start kl. 13:30 och herrarna möter kl. 16:00 ÅIFK. Du kan bekanta dig med böckerna och köpa endera – eller båda – vid biljettdisken.

Av försäljningsintäkterna går 10€ per såld bok till GrIFK handboll.

FM-serien


FM-ligan