GrIFK ylempään jatkosarjaan – ÅIFK putosi vauhdista

SM-liigan vuoden viimeinen ottelu Kauniaisten Luolassa menetti merkitystään hetki ennen pelin alkua, kun Helsingin Urheilutalosta tuli tieto HIFK:n tappiosta HC Tallinnille. Virolaisten voitto varmisti että GrIFK:n piste-ero HIFK:hon riittää runkosarjan loppuun asti. ÅIFK:n pisteet Granilta olisivat nostaneet helsinkiläisten edelle ainakin hetkeksi, mutta 35-22 (17-15) lukemat jättivät HIFK:n runkosarjassa turkulaisten edelle.

Kotijoukkue ei antanut tiedon häiritä esiintymistään kentällä. Hyvin valmistautunut joukkue taisteli hyvällä intensiteetillä eikä antanut vieraille missään vaiheessa siimaa. ÅIFK pysyi tahdissa mukana taukoon asti, vaikka hermoilikin varsinkin ottelun alkuneljänneksellä tuomareiden suuntaan.

Ensimmäisestä puolituntisesta Grani hallitsi alkua ja loppua, ÅIFK keskivaihetta. 10 minuutin kohdalla isoimmaksi kihoksi ottelussa noussut Carl Weurlander vei joukkueensa 7-4 johtoon, vieraat käänsivät maalitehtäilun edukseen ja käväisi kymmenen minuuttia myöhemmin ainoan kerran ottelussa johtoasemassa (9-10), jonka isännät hetkeä myöhemmin palauttivat lopullisesti itselleen.

GrIFK meni toisella jaksolla menojaan. Kiittäminen siitä kuluu erinomaisen aktiiviselle keskipuolustukselle, joka vei terän vieraiden alati hidastuneesta hyökkäyspelistä, sekä omaan hyökkäyspeliin löytyneestä hyvästä pallotemposta, johon vieraat eivät kyenneet vastaamaan. Weurlanderin jatkaessa pommituksiaan oikeaa kenttäpuoliskoa alkoi hallita Miro Koljonen, joka muodosti Robin Granlundin kanssa huikean duon.

Kaksikon näyttävimpiin taidonnäytteisiin on kauden mittaan nousseet Koljosen tarjoilut Granlundin japseihin, nyt sama akseli esiteltiin myös toiseen suuntaan.

ÅIFK:n ote hiipui minuutti minuutilta ja isännät pääsivät kokeilemaan yhtä sun toista. Seitsemällä hyökkäyksiä Grani pääsi päättämään sentteriden toimesta kun sekä Kalle Kankaanpää että Fredrik Forss löytyivät viivalta kerta toisensa jälkeen.

Grani ei tällä kaudella ole maalivahteihin kaatunut, ja hyvältä näyttää tulevaisuuskin. Patrik Roslander viihtyi pitävän muurin takana erinomaisesti ja luovutti ottelun loppuminuutit nuorelle Fredrik Parviselle, joka nauttia sai yleisön suosiosta muutamalla hyvällä kopilla. A-junnu joutui antautumaan ottelussa vain kerran.

Tähtiraati löysi aivan oikein näkyvimmän kolmikon kotijoukkueen riveistä. Weurlander pelasi läpi ottelun vahvasti ja oli kentän selvästi paras pelaaja. Koljonen ja Roslander nostivat toisella puoliajalla oman tasonsa lisäksi myös koko joukkueen panosta, mikä olikin kokonaisuutena todella kelpo.

Kärkikolmikko tiivistyi entisestään

Käsipallokeväästä näyttää tulevan erittäin mielenkiintoinen, sillä Granin jahtaama kärkikolmikko Dicken, Cocks ja BK-46 tulevat käymään vielä kiihkeän kamppailun ensin runkosarjan voitosta ja jatkosarjassa vielä suorista välieräpaikoista – johon oma sanottavansa on myös Granilla, joka on viimeksi esiintynyt ylemmässä jatkosarjassa kaudella 2018-19.

BK-46 voitti lauantaina tulikiven katkuisessa ottelussa Cocksin 35-24, ja nosti ennakko-odotuksia ainakin tulevaa Suomen cupin finaalia ajatellen. Cocks jää karjaalaisten taakse runkosarjassa, mikäli joukkueet päätyvät siinä tasapisteisiin.

Mikäli isompia yllätyksiä ei vuoden päättävissä Dicken-HC Tallinn (su) ja SIF-BK-46 (ke) tapahdu, ratkaistaan runkosarjan voitto tammikuussa otteluissa BK-46-Dicken ja HC Tallinn-Cocks, ja parhaassa tapauksessa joudutaan laskemaan keskinäisten otteluiden maalieroja, jossa pullat ovat parhaiten uunissa tällä hetkellä Dickenillä.

GrIFK:n vuosi 2021 on nyt pelattu. Joukkue haluaa kiittää kaikkia kannattajiaan hyvästä kannustuksesta ja tuesta. Runkosarjan viimeisen kierroksen ottelu pelataan 29.1.22 Tallinnassa, ylemmän jatkosarjan ottelurunko ja alustavat pelipäivät löytyvät SM-liigan sivulta. GrIFK:n ottelut ovat merkattu ylemmän jatkosarjan listalla numerolla 4.