HC Tallinn Granin ensimmäinen vieras

Käsipallon SM-liiga on pyörähtänyt vauhdikkaasti käyntiiin ja kahden-kolmen pelatun ottelun jälkeen enää kaksi joukkuetta on tappioitta. GrIFK on saanut kahdessa ensimmäisessä ottelussaan maistaa sekä voiton että tappion suomat aromit.

Sunnuntaina kauden ensimmäiseen kotiotteluun vieraaksi saapuu HC Tallinn. Etelänaapuri on mukana SM-liigan runkosarjassa nyt toista kertaa. Viime kaudella sen pelit päättyivät koronarajoitusten myötä ennen aikojaan, ja pistetili jäi avaamatta kahdeksan ottelun aikana kokonaan.

Joukkueet eivät ehtineet viime kaudella pelata vastakkain kertaakaan. Jälkimmäistä ei ehditty järjestää ja ensimmäiseen Grani kieltäytyi tulemasta liian kovaksi kokemansa koronariskin vuoksi.

Tilille saatiin talletus heti tämän kauden ensimmäisessä ottelussa. Tallinnassa kotijoukkue voitti SIF:n 28-20, ja näytti samalla epäilijöille omaa tasoaan. BK-46 oli seuraavana päivänä liian kova pala ja karjaalaiset hakivat muiden kotiintuliaisten joukkoon kaksi pistettä maalein 22-34.

Virolaisjoukkue osallistuu SM-liigassa pelkästään runkosarjaan, ja otteluohjelma ainakin viime vuotisen kokemuksen perusteella on vähintäänkin haastava.

Tuplaviikonloput saattavat pitemmän päälle muodostua menestyksen kannalta pelaajaluettelon perusteella varsin kapealle materiaalille, varsinkin kun joukkue pelaa liigan rinnalla Viron pääsarjapelejä. Tänä viikonloppuna Tallinn kohtaa lauantaina Cocksia vastaan ennen siirtymistään Kauniaisiin.

HC Tallinn siirtyi juuri ennen kauden alkua tanskalaisoppeihin, kun se palkkasi Bo Oestergaardin päävalmentajakseen. Joukkueella on tavoitteena menestyä paitsi kotoisessa liigassaan, myös Suomessa ja eurokentillä, joissa se osallistuu tällä kaudella EHF:n European Cupiin.

Valmentajan lisäksi Tallinn on palkannut kaksi rotevaa ukrainalaista, joista varsinkin Oleksii Shcherbak ehti jo aiheuttaa kosolti huolia vastustajien puolustukselle liigan avausviikonloppuna.

Suomalaisittain joukkueen mielenkiintoisin pelaaja on varmasti 39-vuotias maalivahtiveteraani Marius Aleksejev, joka on pariinkin otteeseen pelannut SM-liigassa. 2005 hän oli voittamassa Siuntiolle Suomen mestaruutta ja teki saman tempun vuonna 2014 Cocksissa.

GrIFK aloitti liigan HC Tallinnin tapaan kellistämällä avausottelussaan SIF:n 28-20. Toisella kierroksella Cocks oli kotonaan vahempi 25-20. Riihimäkeläisiä vastaan revanssimahdollisuus avautuu jo Granin seuraavassa ottelussa 9.10.