Jatkosarja päättyy Luolaan – GrIFK:lla panoksena kolmas sija

SM-liiga Play offit odottavat jo nurkan takana, mutta puolivälierien otteluparit ovat vielä varmistusta vailla. Lauantaina kello 16:00 alkaviin ylemmän jatkosarjan viimeisen kierroksen otteluihin on pakattuna kolmannen ja neljännen sijan selvittäminen. GrIFK kohtaa Luolassa viime torstaina suoran välieräpaikan varmistaneen Dickenin, ja sarjan voiton jo ajat sitten varmistanut BK-46 saa vieraakseen Cocksin.


GrIFK lähtee puolustamaan hallussaan olevaa jatkosarjan kolmatta sijaa, jonka ainoa uhka on Cocksin voitto Karjaalla. Tasapisteissä Grani pitää sijoituksensa keskinäisten otteluiden tulosten turvin.

Torstaina Grani pelasi Karjaalla ja sai taipua runsasmaalisessa ottelussa maalein 37-29. Hyvän alun jälkeen hyökkäyspeli hajosi ja BK käytti opportunisesti mahdollisuutensa karata. Dicken puolestaan pelasi Pirkkolassa trillerin, joka ratkesi vasta ajassa 59:59, kun Max Granlundin heitto upposi plokin kautta Cocks-maaliin. Dicken voitti tuolla maalilla 28-27 ja etenee ilman mutkia suoraan välieriin.

Kolme viimeisintä loppuun asti vietyä pelikautta hopeisin riipuksin päättänyt Dicken on tällä kaudella pysynyt Granin osalta valloittamattomana vuorena, vaikka lähellä huippua onkin käyty. Pirkkolassa punaiset ovat hallinneet selvästi molempia otteluita (29-20 ja 25-20), mutta Kauniaisissa pelatut kaksi ottelua ovat ratkenneet Dickenin eduksi yhden maalin erolla. Runkosarjassa lukemat Granin kannalta 26-27 ja jatkosarjassa 27-28.

Puolivälierät paras viidestä

GrIFK ja Cocks siis jatkavat lauantain tulosten perusteella ottelusarjoihin alemman jatkosarjan voittajaa HIFK:ta ja kakkosta ÅIFK:ta vastaan. Se, kumpi joukkueista varaa bussikuljetuksen Turkuun, selviää viimeisellä kierroksella. Kolmanneksi sijoittuva kohtaa ÅIFK:n ja neljänneksi jäävä HIFK:n.

Ottelusarjan runkopäivät ovat 30.3., 1.4. ja 3.4., sekä tarvittaessa 6.4. ja 9.4. BK-46 ja Dicken otetaan mukaan peleihin taas maajoukkuetauon jälkeen 23.4.

Jo yli 500 lippua myyty Suomi-Kroatia -otteluun 13.4.

Puolivälierien ja välierien välissäkään ei huippukäsipallosta tarvitse tinkiä, sillä Suomen maajoukkue saa huhtikuussa vieraita maailman huipulta. MM-karsintaottelu Kroatiaa vastaan pelataan Vantaalla 13.4., mutta vilkkaasti alkanut lipunmyynti on käynnissä jo nyt!