GrIFK:lla pallo hukassa Karjaalla – BK:n voittokulku vain jatkuu

Ylemmän jatkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut BK-46 sai kotihallissaan voiton avaimet käteen -periaatteella. Grani sortui heikkoon pallonhallintaan ja kaatui Karjaalla 37-29 (18-13).

GrIFK aloitti ottelun väkevästi johtamalla viiden minuutin kohdalla 1-4, mutta ensimmäinen ylivoimapeli meni lievästi sanottuna vihkoon. BK voitti Nico Rönnbergin kaksiminuuttisen 3-0 ja sai ensimmäisen puolituntisen aikana tusinan verran harhapalloja lahjaksi. Raitapaidat rynnivät vastaiskuihin ja johtivat puoliajalla viidellä maalilla.

Joukkueiden valmentajat olivat yhtä mieltä ottelun ratkaisusta. Andreas Rönnbergin mukaan kotijoukkue oli hyvin pelissä mukana ja juoksi vahvasti nopeisiin. Mikael Källman totesi samansuuntaisesti:

– Tiedettiin että meidän piti pystyä estämään BK:n nopeita kontrauksia. Valittetavasti siihen ei pystytty tänään.

Vieraiden maalivahti Patrik Roslanderia kävi avausjaksolla hieman sääliksi karjaalaisten karattua kerta toisensa jälkeen kontriin. Grani pysyi vielä hetken pelissä mukana Kalle Kankaanpään maalisuman ansiosta (11-9, 21 min). GrIFK:n tasaisimman esityksen tehnyt sentteri teki neljä maalia ennen taukoa. BK:n väkivahva Oscar Kihlstedt piti huolen että vierasjoukkue ei päässyt enää lähemmäksi. Konkarin johdolla ero kasvoi viidessä minuutissa seitsemään maaliin (18-11, 26 min) ja ottelu alkoi olla sillä selvä.

Toisen jakson puolivälissä kohti kahdettatoista peräkkäistä voittoaan kulkenut BK johti 27-19, ja ottelua taputeltiin valmiiksi puolin ja toisin. Fredrik von Troil säväytti toisella jaksolla kolmella laitamaalilla. Granin maalisaldoa kartutti peräti 11 pelaajaa, tehokkaimmiksi nousivat Kankaanpään ja von Troilin ohella Robin Granlund seitsemällä ja Jere Kantee neljällä maalillaan.

Dicken ratkaisi viimeisellä sekunnilla välieräpaikan

Samaan aikaan kun BK ja GrIFK pelasivat Karjaalla, pelattiin Dickenin ja Cocksin välinen ottelu Pirkkolassa. Dickenillä oli Granin kompastuessa mahdollisuus varmistaa voitolla suora välieräpaikka, ja jättää viimeiselle sarjakierrokselle enää kolmannen sijan kohtalon ratkaiseminen.

Pirkkolan ottelu tarjosi ensin kotimaista käsipallohistoriaa, kun Teemu Tamminen ohitti Jan Rönnbergin SM-sarjan kaikkien aikojen maalintekijätilastossa. Legendaarisen maalintekijän 35 vuotta hallussaan pitämä kärkipaikka päättyi aikanaan maalimäärään 3063 ja jäi nyt historiaan. Tammisen ennätys näyttää nyt lukemia 3066. Cocksin maalisepon ennätys oli laiha lohtu riihimäkeläisille, sillä Dickenin Max Granlund ratkaisi 28-27 voiton vain sekuntia ennen ottelun loppua.

Lauantaina kello 16:00 Luolassa alkavassa GrIFK-Dicken ottelussa kotijoukkue puolustaa jatkosarjan kolmatta sijaa. Cocksin on samaan aikaan voitettava oma ottelunsa Karjaalla ohittaakseen Granin sarjataulukossa. Kolmanneksi sijoittuva saa puolivälierissä vastaansa ÅIFK:n ja nelonen kohtaa HIFK:n.