Ratkaisujen hetket lähenee – GrIFK pistejahtiin Karjaalle

SM-liigan ylempää jatkosarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta, eikä tilanne voisi olla paljoa herkullisempi, kun GrIFK kamppailee Dickenin ja Cocksin kanssa toisesta suorasta välieräpaikasta. Torstaina Grani matkaa Karjaalle jatkosarjan jo voittaneen BK-46:n vieraaksi.

GrIFK on saavuttanut ylemmässä jatkosarjassa ennen kahta viimeistä otteluaan kolme voittoa, kaikki Cocksia vastaan. BK-46 on ollut kokonaisuutena kenties Granin vaikein vastus, mutta raitapaitojen nykytilanteen vuoksi torstain ottelun ennakointi on hankalaa.

Karjaalaisilla ei pelissä ole panosta mihinkään suuntaan, joten ketkä joukkueen tähdistä pelaa ja ketkä ei, on arvoitus. Siitäkin huolimatta BK lähtee – kuten kaikkiin muihinkin otteluihinsa jo pitkän aikaa tehnyt – ennakkosuosikkina.

BK-46 osoitti joukkuevoimaa viime kierroksella käännettyään ottelun Dickeniä vastaan voitokseen Pirkkolassa ilman kahta tärkeää pelaajaa. 26-31 päättyneen ottelun jälkeen valmentaja Andreas Rönnberg tiedotti Jac Karlssonin kauden päättyneen ja väkevän sentterin Markus Viitkarin tilanteen olevan epävarmalla pohjalla.

Suora välieräpaikka vielä kolmen kauppa

Ylemmän jatkosarjan toiseksi viimeinen sarjakierros saattaa ratkaista kakkospaikan kohtalon, mutta ei missään tapauksessa kaikkia sijoituksia. BK:n takana sarjataulukko on kutkuttavan tiivis: Dickenillä on yhden pisteen etu Graniin, josta Cocks on pisteen perässä.

Mikäli Dicken voittaa torstaina Cocksin ja Grani ei hae Karjaalta pisteitä, on runkosarjan voittanut Dicken toinen varma välieräjoukkue. Mitkä tahansa muut tulokset siirtävät jännityksen kokonaisuudessaan lauantaina pelattaviin GrIFK-Dicken ja BK-46-Cocks otteluihin.

Alemman jatkosarjan kaksi parasta ovat jo selvillä. HIFK voittaa sarjan ja saa puolivälierissä vastaansa ylemmän jatkosarjan neljänneksi sijoittuvan joukkueen. Viimeisen Play off -paikan saavutti ÅIFK, jonka puolivälierävastustajaksi tulee ylemmän jatkosarjan kolmonen. SIF jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Puolivälierät alkavat alustavan ohjelman mukaan 30.3. Välieräpaikka irtoaa kolmella voitolla.

Solidsport tuo liigan kotiin

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Solidsport jatkaa videoalustana ja voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >