GrIFK:lle tärkeät pisteet mukaan Riihimäeltä

Altavastaajana ylempään jatkosarjaan lähtenyt GrIFK ei luovuta BK-46:n takana käytävää kamppailua toisesta suorasta välieräpaikasta. Cocksista näyttää tulleen Granin pisteautomaatti jatkosarjassa, jossa Grani otti kolmannen voittonsa putkeen riihimäkeläisistä, nyt numeroin 26-27 (16-15).

BK-46:n jatkettua samaan aikaan voittokulkuaan Pirkkolassa jää kahdelle viimeiselle jatkosarjakierrokselle vielä kaikki avoimeksi. Dicken on pisteen edellä Grania, joka ohitti nyt Cocksin pisteellä. Jatkosarjan kakkonen selviytyy suoraan välieriin, kolmonen ja nelonen pelaavat puolivälierissä. Seuraavat ottelut pelataan maajoukkueleirin jälkeen 24.3.

Siinä että Cocksin peleissä ottelun paras maalintekijä tai kolmen tähden pelaaja on vasen laituri ei sinänsä ole mitään shokeeraavaa, mutta tässä ottelussa molemmat merkattiin GrIFK:n laiturin nimiin. Patrik Lång viimeisteli jo avauspuolikkaalla kuusi osumaa. Kolme tähteä maistui Långista hyvälle:

– Tultiin taistelemaan. Sovittiin, että pelataan yhdessä ja pidetään pää kylmänä. Se onnistui nyt täyden otteluajan.

Koko avausjakso oli huipputasainen. Ero ei kasvanut kumpaankaan suuntaan kertaakaan yli kahden maalin. Cocks oli kokonaisuutena saanut lisää virtaa kapteeninsa Teemu Tammisen paluusta pelikentille, mutta sitkeä vieras ei tästä hätkähtänyt.

Maalirikkaan ensimmäisen puolituntisen jälkeen toisen jakson alussa maalit olivat kortilla. Cocks näytti pariin otteeseen karkaavan tavoittamattomiin, mutta voitontahtoinen GrIFK kuroi kahdesti neljän maalin eron umpeen. Cocks ehti nousta 19-15 johtoon ennen Granin ensimmäistä kavennusta, jonka teki Fredrik Forss.

Maalin makuun päästyään vieraat nousivat muutamassa minuutissa tasoihin 19-19, mutta seuraava kymmenminuuttinen meni jälleen isäntien nimiin neljällä maalilla. Granin valmentaja Mikael Källman käytti tilanteessa 23-20 aikalisän ja teki pari muutosta kentälle. Hyvin pelanneen Patrik Roslanderin tilalle Källman vaihtoi Atte Pakarisen, jonka ottelu sisälsi lopulta parikin “matchvinnare” -torjuntaa.

Granin kannalta tilanne näytti jo pahalta kun Tamminen teki 25-21 54. peliminuutin alkaessa tyhjiin. Vieraat vastasivat nopeasti kahdella kavennuksella, ja Alexander Qvistin 25-24 päätti taklausta yrittäneen Tammisen ottelun hänen kolmanteen kaksiminuuttiseen.

Carl Weurlander tasoitti ja Robin Granlund kuittasi johto-osuman, molemmat maalit tulivat ylivoiman aikana. Voittomaali 26-27 meni Weurlanderin nimiin, mutta lähellä oli ettei Cocksin upporikas-rytiköyhä kyttäys vaihtopenkiltä syötönkatkoon onnistunut, ja muuttanut ottelun lopun luonnetta.

Vieraat voittivat ottelun seitsemän viimeistä minuuttia 6-1, kiitos uhrautuvan puolustuspelaamisen, jossa hääri näkyvimpänä Richard Sundberg. Myöskään Pakarisen osuutta voittoon ei voi väheksyä. Kolme häikäisevää torjuntaa ja vain kaksi päästettyä maalia kertoo suorituksesta kaiken.

Liigassa on nyt vajaan kahden viikon tauko. Ensi viikolla piti olla Suomen MM-karsintapelit Ukrainaa vastaan, mutta Venäjän hyökkäyksen takia ottelut peruuntuivat ja maajoukkue käyttää ajan valmistautumiseen MM-jatkokarsintapeleihin Kroatiaa vastaan.

GrIFK:n seuraava ottelu pelataan torstaina 24.3. Karjaalla, jatkosarjan viimeinen peli Luolassa Dickeniä vastaan puolestaan lauantaina 26.3.