Jatkosarjan kakkospaikka käsien ulottuvilla Pirkkolassa lauantaina

SM-liigan ylempi jatkosarja on kulkenut pitkälti BK-46:n tahdissa, mutta sen takana tullaan tasaisemmin. Joukkueet kakkossijasta neljänteen ovat pisteen sisällä toisistaan, joten jokaisessa ottelussa merkitys kasvaa mitä lähemmäs loppua edetään. Lauantaina GrIFK käy Pirkkolaan Dickenin vieraaksi. Ottelu alkaa kello 16:00 ja ilmassa on jo todellista Play off -henkeä.

Dicken, joka lähti jatkosarjaan kolmella runkosarjan voitosta ansaitulla pisteellä, on viidestä ottelustaan voittanut vain yhden. Kauniaisissa pelatussa edellisessä Granin ja Dickenin keskinäisessä voimasuhteet olivat pitkään kotijoukkueen eduksi, mutta lauttasaarelaiset onnistuivat viimeisillä minuuteilla kääntämään ottelun yhdellä maalilla (27-28) itselleen.

Vastaavaa käännöstä Dicken joutui itse maistelemaan torstaina Riihimäellä, jossa peli oli puoliajalla täysin hallussa, ja 50 minuutin ajan voitto näytti olevan matkalla Helsinkiin. Cocks käänsi pelin voitokseen 27-25 ja päätti oman pitkän tappioputkensa SM-liigassa.

Lauantaina nähdään jälleen titaanien taistelu, kun SM-liigan tämän hetken maalinpörssin kärkikaksikko kohtaa toisensa. Robin ja Max Granlund ovat kuuluneet joukkueidensa kantaviin voimiin, ja kummankin tie vie ensi kaudeksi Ruotsiin.

Dickenin tehot ovat läpi kauden levänneet Granlundin, Benny Bromanin ja Armi Pärtin harteilla. Trion pysäyttäminen lienee Granin päätehtävä Pirkkolassakin. Vaikka jatkosarja onkin kulkenut odotuksia kehnommin, ovat kaikki ottelut ensimmäistä Cocksille kärsittyä 22-33 tappiota lukuun ottaamatta olleet numerollisesti varsin tasaväkisiä.

GrIFK:lle kävi keskiviikkona BK-46:tta vastaan samoin, kuten muillekin raitapaitojen vastustajille sitten viime marraskuun. Tuloksellisesti ottelu repesi pahemmaksi mitä peli kentällä näytti. Grani pelasi avausjaksolla vahvasti ja pääsi maalipaikkoihin, joista yleensä verkot soivat, mutta liekö lataus otteluun mennyt hieman yli kun avopaikoistakaan ei päästy metriä lähemmäs maaliverkkoja.

Jatkosarjan kuudennen ottelukierroksen toinen ottelu pelataan sunnuntaina Cocksin ja BK-46:n välillä. Cocks on osoittanut viikon aikana pelaamissaan otteluissaan (29-29 tasapeli TBV Lemgoa ja voitto Dickeniä vastaan) piristymisen merkkejä, karjaalaisten panoksena on jo jatkosarjan voiton ja kotiedun varmistaminen kevään Play off -peleihin.

Grani aloittaa nyt kolme ottelun vierasotteluiden sarjan. Lauantaina 12.3. joukkue rientää Riihimäelle ja torstaina 24.3. kohti Karjaata. Jatkosarja päättyy lauantaina 26.3. Luolassa Dickeniä vastaan.

Kuva: HC Tallinn FB / Gertrud Alatare

Solidsport tuo liigan kotiin

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Solidsport jatkaa videoalustana ja voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >