Dicken eteni finaaliin – GrIFK pronssijahtiin Cocksia vastaan

SM-liigan kauden 2021/22 finaalijoukkueet ovat selvillä. Dicken päihitti GrIFK:n kolmannessa välieräpelissä 28-20 (13-11), ja meni neljännen peräkkäisen kerran loppuotteluihin. Vastustajaksi lauttasaarelaiset saavat BK-46:n, joka pudotti Suomen hallitsevan mestarin Cocksin Granin vastustajaksi pronssiotteluihin.

GrIFK sai kolmanteen otteluun erinomaisen alun, mutta ote hiipui hiljalleen jakson edetessä. Vieraat johtivat vartin kohdalla 5-8 ja paikkoja lisätä johtoa oli useampiakin, mutta kylmähermoinen Dicken hilasi itsensä tasoihin. Johtoasema siirtyi punaisille vasta toiseksi viimeisellä peliminuutilla Benny Bromanin tehtyä 11-10. Avausjakson viimeisen maalin vieraiden kuluttaessa alivoimaansa ilman maalivahtia teki ties kuinka monennen kerran ottelusarjan aikana tyhjiin heittänyt Filip Söderlund.

Toiselle jaksolle pallollisena aloittanut Dicken sai tehostartin, ja johto venyi viidessä minuutissa viiteen maaliin (17-12, 35 min), samalla kotijoukkue sai pelin kontrolloimiseen oikeuttavat avaimet. Granin hyökkäyspelissä näkyi Robin Granlundin poissaolo. Carl Weurlander urakoi ja teki sen hienosti ottelun alussa ja toisen jakson ensimmäisellä puolikkaalla. Dicken pystyi pelaamaan haluamillaan aseilla, ja puolusti Granin jälleen kerran tehottomaksi.

GrIFK:n tämän kauden Pirkkolan vierailut sujuivat viimeiseen saakka saman kaavan mukaan. 20 tehtyä maalia ei riitä voittotaisteluun. Sen totesi myös GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman:

– Meillä oli jälleen vaikeuksia onnistua maalinteossa. Dicken oli sarjassa parempi joukkue, onnea heille finaaleihin.

Voiton kannalta Dickenillä oli myös maalinsa edustalla mies paikallaan. Mikael Mäkelä huilasi toisen osaottelun, mutta palasi voittajana takaisin. 14 torjuntaa – joukossa kaksi seitsemän metrin heittoa – riitti ansaitusti ottelun parhaan pelaajan valitsijaraadille. GrIFK:sta Carl Weurlander oli tehokkain, Fredrik von Troil teki hyvän sisääntulon toiselle jaksolle. Patrik Roslander teki mitä oli tehtävissä.

Mestari vaihtuu kun Cocksin valtakausi sai sinettinsä

SM-liigaa hallinneen Riihimäen Cocksin tie pronssiotteluun kulki Granin tavoin suoraan kolmessa ottelussa. BK-46 oli liian vahva vastustaja kolmennessakin pelissä, jossa Cocks pisti vimmatusti hanttiin 57 minuutin ajan. Oscar Kihlstedt vastasi ottelun kolmesta viimeisestä maalista karjaalaisten 31-27 päättyneessä pelissä.

SM-sarja muuttui SM-liigaksi kaudelle 2010/11. Ensimmäiset kaksi mestaruutta tuli Kauniaisiin HC Westille, sen jälkeen Cocks vienyt nimiinsä kaikki kahdeksan jaossa ollutta kultaa. BK:n viimeisimmän mestaruuden 2005/06 jälkeen Cocks on ominut pokaalin 12 kertaa 14:stä mahdollisesta.

Runko- ja jatkosarja ei valehdellut

Loppuotteluihin selvisi koko kauden kaksi selkeästi parasta joukkuetta. BK-46 ja Dicken haalivat kärkisijat niin runko- kuin jatkosarjassakin, eivätkä hävinneet välierissä peliäkään. Kevään finaalipari on viimeksi taistellut mestaruudesta vastakkain vuonna 1997, jolloin kultaa juhlittiin Karjaalla. 20-kertaisen Suomen mestarin viimeisin voitto on keväältä 2006, Dickenin ainoa mestaruus on vuodelta 1993, mestaruusvuotensa jälkeen Dicken on pelannut finaaleissa yhdeksän kertaa häviten ne kaikki. Loppuottelut alkavat 7.5. Karjaalla. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

GrIFK päättää kautensa viime keväiseen tapaan pronssiotteluissa. Viime vuonna BK-46 vei kaksiosaisen pronssitaiston nimiinsä yhteismaalein 60-54 (27-27, 33-27). Ensimmäinen pronssiottelu pelataan Riihimäellä keskiviikkona 4.5. ja kausi päättyy perjantaina 6.5. Kauniaisissa pelattavaan toiseen osaotteluun. GrIFK on aiemmin sijoittunut pronssille neljä kertaa, viimeksi kaudella 2016/17.