Dicken löi tehottoman GrIFK:n

GrIFK:n lauantain päiväretki Pirkkolaan ei tuottanut pisteitä. Dicken puolusti hyökkäyspelinsä kanssa kipuilleen vieraan tehottomaksi ja pommitti täsmäase Max Granlundin johdolla voiton maalein 25-20 (11-8).

Sarjakakkonen Dicken luki Granin hyökkäyksen käsikirjoitusta kuin avointa kirjaa, eikä päästänyt vieraiden pakkitrioa juuri missään vaiheessa ottelua maalintekopaikoille. Granin pelinrakentaminen ei toiminut alkuunkaan – kaksi maalia ensimmäiseen varttiin oli roimasti alakanttiin odotuksiin nähden.

Isäntien pelisuunnitelma sitä vastoin toimi kuin kello. Asemapelissä oli tasaista kun myös Granin puolustus pelasi hyvin ja Patrik Roslander piti Dickenin maalimäärän kohtuullisella tasolla, mutta ero Dickenin hyväksi kasvoi hiljalleen sen palautettua omassa pelipäädyssä hankkimansa pallot vastaiskuilla Granin maaliin.

Vierailijoiden kehno hyökkäys näkyy ottelun kulussa: 18. minuutilla Dicken johti 8-2, viittä minuuttia myöhemmin 9-5. Taukoon mennessä ero kurottiin kolmeen maaliin lähinnä Robin Granlundin yksilösuorituksilla. Muut Granin takaheitot Mikael Mäkelä torjui liki 100-prosenttisesti, laitoihin ei avausjaksolla juurikaan maalipaikkoja pelattu.

GrIFK tuli toisen jakson alkajaisiksi Granlundin osumalla kahden maalin päähän 11-9, mutta siitä eteenpäin Dicken antoi jälleen tahdin. Ratkaisun makua nähtiin 41. minuutilla Anton Remýn kontrattua lukemiksi 17-11. 10 minuuttia ennen loppua Dicken johti 22-15.

Vieraiden ensimmäiset laitamaalit ottelussa näkivät päivänvalon hetkeä myöhemmin kun ensin Patrik Lång ohitti Tuomas Laitisen, ja Erik Åkermarck teki toiselta laidalta saman heti seuraavassa hyökkäyksessä.

Runkopelaajien kipuillessa tehojen kanssa apua löytyi penkin puolelta. Långin kolme, Karim Mbembelan sekä Alexander Qvistin kaksi maalia toisella jaksolla osoittivat, että vaihtaminen kannattaa.

Myös Granin päävalmentaja Mikael Källman totesi ottelun jälkeen joukkueensa tehottomuuden. “Dicken puolusti hyvin, mutta mielestäni oma hyökkäyksemme myös mahdollisti Dickenin hyvyyden.”

Max Granlund piti huolen siitä että GrIFK ei takaa-ajossaan onnistunut. 11 pelimaalia nosti liigan syyskuun tähtipelaajan tämänkin ottelun parhaaksi. Bromanit Joacim ja Benny sekä Armi Pärt assisteerasivat parhaiten. Puolustuksessa Dicken ei juurikaan virheitä tänään tehnyt.

Granilla on nyt viidestä ottelusta kasassa kaksi voittoa ja kolme tappiota. Kaikki pistemenetykset ovat tulleet viime kauden finalisteja vastaan. Seuraavassa ottelussa 27.10. GrIFK mittaa kotiluolassaan viime kauden pronssijoukkueen ja kovassa vireessä olevan puhtaan pelin BK-46:n.