Granille viisi maalia kurottavaa – pronssit ratkaistaan Luolassa

GrIFK:lle jäi viiden maalin verran takaa-ajettavaa SM-liigan pronssiottelun ensimmäisen osan jälkeen. Cocks löysi tasaisen avausjakson jälkeen aukot Granin puolustuksesta ja voitti ottelun 31-26 (14-11). Mitalien kohtalo ratkaistaan perjantaina Luolassa.

Ottelun alku oli tasaväkistä taistelua, vaikka vieraat joutuivat jälleen antamaan tasoitusta käytettävissä olevan pelaajistonsa kautta kun Robin Granlundin kanssa läpi kauden hyökkäyspelistä isoimman vastuun kantanut huhtikuun tähtipelaajaksi valittu Carl Weurlander oli sivussa. Kaksikkoa korvanneet Richard Sundberg ja Anthony Hellakoski laitettiin raatamaan isot minuutit.

Alkuvaiheissa Granin maalinteossa onnistuivat Kalle Kankaanpää ja Jere Kantee, joiden osumilla vierasjoukkue kulki hienoisessa johtoasemassa aina tilanteeseen 10-11 (24 min). Jakson loppupuolella Dicken-otteluiden tavoin Granin ote kirposi, ja viimeisten kuuden minuutin maaleista vastasi Cocks, joka veti siihen astisen ottelun isoimman eron hieman ennen taukovihellystä.

GrIFK tuli latautuneena tauolta ja kairasi itsensä pian tasoihin (15-15, 35 min). Hyökkäyspelaaminen sujui toisella puolituntisella huomattavasti avausjaksoa tehokkaammin, mutta vastaavasti samaa teki myös Cocks omalla vuorollaan. Ensimmäisellä puoliajalla Sundbergin heitot eivät löytäneet perille asti, mutta toisella jaksolla voitontahtoinen jässikkä nosti tasoaan merkittävästi, tuloksena kuusi tärkeää osumaa ja tukku hyviä alustuksia, joista Kankaanpää ja Hellakoskikin pääsivät osallikseksi. Nuori Wilhelm Parvinen sai ensiaskeleensa SM-liigan mitalipeleissä.

Välierissä BK-46:n tiukille kolme kertaa pistänyt Cocks nosti tosella jaksolla pelitempoaan, ja pisti Granin keskipuolustuksen koville. Kaukoheittovoima pakotti puolustuksen nousemaan, ja se teki tilaa viivalle, jossa sentteri Davor Basaric sai aikaan tuhoja sekä maalintekijänä että tilan tekijänä.

Vieraiden päävalmentaja Mikael Källman lupasi toiseen osaotteluun taistelevan GrIFK:n.

– Tänään meidän keskipuolustus ei oikein toiminut, siihen täytyy keksiä keinot perjantaiksi.

Pronssimitalit ratkotaan kahden ottelun yhteistuloksella ja mausteena on tiettävästi viimeistä kertaa myös vierasmaalisääntö. GrIFK ja Cocks päättävät pelikauden 2021/22 Kauniaisissa perjantaina 6.5. kello 18:30.