GrIFK:lle kotiintuomisina selkeä voitto Siuntiosta

Viime kaudella neljänneksi SM-liigassa sijoittunut GrIFK aloitti viimeisenä joukkueena SM-liigan runkosarjan, ja teki sen arvokkaalla voitolla kevään pudotuspelivastustajan vieraana. SIF kukistui sarja-avauksessa Siuntiossa lähes 300 katsojan edessä 23-30 (10-14).

Kesän siirtomarkkinoilla Graniin siirtyneet Patrik Roslander ja Carl Weurlander ovat nousseet välittömästi päävalmentaja Mikael Källmanin luottopelaajien joukkoon. Weurlanderilla oli vanhat askelmerkit tallella viime kauden kotihallissa. Mies aloitti ottelun vahvasti ja vei Granin jo 3-0 johtoon ottelun kolmannella minuutilla.

Avauspuolikas oli Granin hallintaa alkuvihellyksestä taukosummeriin saakka.  20 minuutin kohdalla ero kävi isoimmillaan kuudessa (11-5), ja tauolle joukkueet talsivat vieraiden 14-10 johtoasemassa.

Jos jotain pitää tietää SIF:stä, niin siinä on joukkue joka ei anna helpolla periksi. Toisen jakson alussa Grani johti turvallisen tuntuisesti 17-12, kun SIF aloitti vahvan jaksonsa, pääosin laitojen kautta. Nousun aikana Grani tuskaili hyökkäystensä kanssa, Mikael Källman joutui käyttämään toisen aikalisänsä ja lopulta isännät nousivat Benjamin Peitsaron komealla hyppyheitolla tasoihin 18-18.

Välittömästi tasoitusmaalin jälkeen, ajassa 45:09, otetulla Granin viimeisellä aikalisällä tehdyt suunnitelmat tehosivat.  Sovitut muutokset purivat ja Roslander viimeisenä lukkona päätti SIF:n haaveet voitosta. GrIFK:n maali säilyi koskemattomana seitsemän minuuttia ja kun samana aikana toisessa päässä verkko heilui seitsemän kertaa putkeen, Grani karkasi tavoittamattomiin.

SIF-luotsi Marcus Sjöstedt pläräsi tuloksetta pelikirjansa kaikki sivut läpi määräämällä viimeisenä oljenkortenaan 7v6 hyökkäyksiä, mutta Granin puolustus kesti. Lopullisesti ottelun ratkaisseet osumat lähtivät Robin Granlundin kädestä korkealta ja kovaa (18-23, 18-24) sekä korkealta ja tarkasti (18-25). Hattutemppu katkaisi kotijoukkueen kirin lopullisesti.

Viimeinen kymppi meni kosmetiikan puolelle kun ero säilyi graninuorison Fredrik von Troilin ja Karim Mbembelan avattua liigauransa ja maalisaldonsa pääsarjassa. SIF:n nuorista Rasmus Lundell teki saman, kaikkiaan laituri teki kolme maalia joukkueelleen. Ottelun parhaaksi maalintekijäksi kohosi puolet siuntiolaisten maaleista heittänyt kapteeni Gustav Svanbäck.

Kentän parhaaksi valitun kuuden maalin Granlundin mielestä avauspisteet lähtivät ansaitusti Kauniaisiin.

– Alussa olimme ehkä vähän hieman hermostuneita kun tämä oli kauden ensimmäinen peli, siitä huolimatta peli kulki hyvin. Toisella puoliajalla meidän tempo hidastui ja Siuntiolla oli hyvä flow. Pystyimme kuitenkin ryhdistäytymään ja ottamaan selvän voiton.

Myös Dicken ja BK voittoihin

Lauantain kahdessa muussa ottelussa Dicken pesi ÅIFK:n 38-26 ja BK HIFK:n 28-22. Molemmille voittajille kauden toinen voitto, ja kummallekin IFK:lle toinen tappio.

GrIFK:n seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Riihimäellä. Kotiyleisön eteen Grani astelee sunnuntaina 26.9. isännöimään HC Tallinnia.

Kuvat: Thomas Sundström