Dicken ja GrIFK keskiviikkona Pirkkolassa

Alkanut käsipalloviikko pitää sisällään kaikkiaan neljä liigaottelua, joista GrIFK on mukana kahdessa. Keskiviikon ainoat liigapisteet jaetaan Pirkkolassa, jossa Grani hakee revanssia viime kevään välierävastustajastaan Dickenistä.

Joukkueiden lähtökohdat otteluihin ovat jokseenkin peilikuvia toisistaan. Granilla on peli rullannut SM-liigassa ja saldona on kaksi hyvää voittoa ÅIFK:sta ja HIFK:sta, pienenä pilvenä taivaalla toki Suomen Cupissa kärsitty puolivälierätappio Karjaalla. Dicken on pelannut liigassa vasta yhden ottelun, jonka se kävi häviämässä Siuntiossa 28-30. Helpotusta viime kevään hopeajoukkueen orastavaan ahdinkoon ei tuonut viime viikkoinen cupin ottelu HIFK:ta vastaan, jossa lauttasaarelaisten puolustus levisi kuin Jokisella eväät.

Kausi on vasta alussa, eikä kovin suuria johtopäätöksiä kannata vielä vetää mistään, mutta Dickenin uudistusprojekti ei näytä lähteneen liian ruusuisesti käyntiin. Jo tappio Siuntiossa yllätti monet, ja viimeistään HIFK:n dominointi osoitti joukkueen tämän hetkiset ongelmakohdat, joista suurin on puolustuksen organisointi.

Ken Sireniuksen työkalupakista puuttuu Max Granlundin tehotuotanto kentällä ja Mikael Mäkelän tuoma turva puolustuksen takana. Torjuntavastuun kantava nuori kaksikko Thomas Lostedt-Christian Haga joutui tekemättömään paikkaan varsinkin HIFK-pelissä, jossa vastustaja avasi Dickenin puolustuksen yllättävänkin helposti.

Menestykseen tottuneen nuorentuneen joukkueen uudisrakennus on vasta alkanut, joten Dickeniä ei kannata haasteistaan huolimatta aliarvioida yhdessäkään ottelussa. Dicken teki kesällä yhden siirtokauden kiinnostavimmista kaappauksista, kun se kiinnitti riveihinsä Roni Syrjälän Cocksista. Maajoukkuevasuri aloitti liigan 10 maalin voimalla SIF:iä vastaan ja on muutenkin aina luotettava sotaratsu.

GrIFK:n Suomen Cup-urakka päättyi viime vuotiseen tapaan Karjaalla, jossa BK-46 ratkaisi ottelun jo avauspuoliskolla. Köykäiseksi jääneiden kotiintuomisten päälle Grani koki pari loukkaantumista, joiden vakavuus selviää vasta keskiviikon ottelun alla.

Lauantaina pelataan SM-liigassa kolmen ottelun kierros, jossa Cocks saa vieraakseen HIFK:n, BK-46 Dickenin ja GrIFK SIF:n. Kaikki ottelut alkaa samalla kellonlyömällä klo 16:00.

Solidsport tuo liigan kotiin

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Solidsport jatkaa videoalustana ja voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >