Pisteet jakoon Pirkkolan trillerissä

GrIFK ja Dicken eivät saaneet selvitettyä paremmuuttaan keskiviikon ainoassa liigaottelussa Pirkkolassa. Ottelun avauspuolikas oli Granin, mutta Dicken sai tauon jälkeen tiivistettyä puolustuksena pitävämmäksi ja onnistui avaamaan pistetilinsä SM-liigassa. Ottelu päättyi lukemiin 29-29 (15-18).

Avauspuolituntinen ottelusta oli vauhdikasta pelaamista, jossa puolustuspelaaminen jäi ajoittain sivurooliin. GrIFK aloitti maalinteon eikä päästänyt Dickeniä kertaakaan ohitseen. Suurimmillaan ero kävi neljässä maalissa Oscar Berglundin väännettyä viivalla 12-16 maalin – ja nilkkansa. Grani pääsi useampaan otteeseen kuittaamaan vaivattomasti Dickenin kavennusmaalin Carl Weurlanderin ja Peik Sjöblomin toimesta. Avausjakson hahmoiksi nousivat Patrik Roslander ja Dickenissä lentävän lähdön saanut ex-Cocks Roni Syrjälä.

Tauolta kentälle palanneista joukkueista Dicken petrasi peliään vierasjoukkuetta enemmän. Grani piti komentoa itsellään, mutta sortui jäähyilemään ja pelaasi pitkän pätkän vajaamiehisenä. Kotijoukkue pääsi iskuetäisyydelle Benny Bromanin ruokittua Syrjälän kolmeen peräkkäiseen maalipaikkaan (22-22, 23-23 ja 24-24). Armi Pärt nosti viivalta isännät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon 49. minuutilla (25-24), Jonathan Almark tasoitti kontramaalilla ja Benjamin Peitsaro vei toisen ja viimeisen kerran Dickenin johtoon kun pelikellossa oli jäljellä 10 minuuttia.

Granin toisen puoliajan hahmo oli Anthony Hellakoski, jonka näyttävät ja viuhuvat alavedot olivat ottelun ehdottomasti parasta antia. Hellakoski vei Granin pitkän ylivoimahyökkäyksen päätteeksi 28-29 johtoon minuutti ennen loppusummeria.

Viimeisen minuutin kuviot hiottiin kummankin joukkueen toimesta omilla aikalisillä. Dicken haki tasoituspaikkaa seitsemällä kuutta vastaan, ja paikka avautui Filip Söderlundille, jolle pelattiin läpiajopaikka oikealle. Söderlundin maalin jälkeen oli vuoro GrIFK:n timeoutille, jossa Mikael Källman valitsi viimeisen hyökkäyksen taktiikaksi niin ikään 7v6 pelin. Käytössä olleet 17 sekuntia meni kuitenkin kokonaisuudessaan nysväilyksi, eikä Grani kyennyt yrittämään voitto-osumaa lainkaan. Katsomon suuntaan ihmetytti kuumakätisen Hellakosken jääminen aikalisän jälkeen vaihtopenkille.

“Täytyy varmaan olla tyytyväinen pisteeseen”

Vaisusti kautensa aloittanut Dicken on löytänyt nousujohteisen polun. Ensimmäisellä puolituntisella Grani pystyi nopeisiin kuitteihin Dickenin maalien jälkeen, toisella puolikkaalla kotijoukkue taisteli tiiviimmin ja Granin maalinteko vaikeutui huomattavasti. Mikael Källman totesi ottelun jälkeen suojattiensa sortuneen liikaa virheisiin.

“Meillä oli jälleen vaikeaa Pirkkolassa, kuten usein aikaisemmin. Teimme liikaa virheitä monella osa-alueella, täytyy varmaan olla tyytyväinen pisteeseen.”

Tappiottomalle putkelle haetaan jatkoa lauantaina Luolassa

GrIFK pelaa seuraavan ottelunsa jo lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu SIF Siuntiosta. Joukkueet ovat vuosien varrella äityneet hyvinkin näyttäviin ja yleisöön meneviin taisteluotteluihin, eikä vähempää ole luvassa nytkään. SIF:n tuore päävalmentaja Jan Hagman pitää taatusti huolen omiensa taisteluilmeestä, joka ehti jo aiheuttaa paitsi Dickenille tappion kauden avausottelussa, myös sydämen tykytyksiä HIFK:lle.

Kuva: Joonas Tana @fotojonas