GrIFK jahtaa tosissaan suoraa välieräpaikkaa – juhlia tiedossa jo ennen ottelua!

SM-liigan ylempi jatkosarja etenee toiselle ottelukierrokselleen lauantaina. Sarjan kakkospaikalle viime perjantaina noussut GrIFK saa kylään pistetilinsä avaamista hamuavan HIFK:n, Cocks ja BK-46 pelaavat Riihimäellä oman ottelunsa, jossa Cocks voi ottaa jo todella pitkän harppauksen kohti jatkosarjan voittoa. Molemmat ottelut alkavat kello 16:00, mutta tapahtumat Luolassa lähtevät vyörymään jo 15:45 pelinumeron jäädytysseremonialla.

GrIFK on onnistunut ottamaan henkisen yliotteen kaimaseurastaan, sillä kaikki pelikauden neljä aiempaa ottelua ovat päättyneet niukkaan granilaisten voittoon. Vastustaja lienee sytyttävää sorttia, sillä joukkue on löytänyt itsestään joka ottelussa todellisen taisteluilmeen, jolla voitot on väännetty parhaaseen talteen. Viime perjantaina Helsingin urheilutalossa käyty kamppailu ratkesi seitsemän metrin viivalta tehtyyn voittomaaliin vain kymmenkunta sekuntia ennen summeria.

Lauantaina GrIFK hakee viidettä voittoaan ja tähyää samalla lopputulosta Riihimäeltä, josta kotivoitto pitäisi BK-46:n joka tapauksessa Granin takana kolmantena, ja jos Jupiter ja Venus, ja miksei muutkin taivaskappaleet ovat otollisesti sijoittuneet, kasvaisi piste-ero joukkueiden välillä kolmeen.

Christian Segersvenin pelinumero jäädytetään

Ylöspäin saadaan kääntää katseet myös maan uumenissa ennen ottelun alkua.

GrIFK Käsipallo on päättänyt osoittaa kunniaa jäädyttämällä seuraa vuodesta 1991 lähtien, kymmenen pääsarjakauden aikana 261 ottelussa edustaneen, vuonna 2009 uransa päättäneen Christian Segersvenin pelinumeron.

Nyt 47-vuotias maalivahti saavutti urallaan yhden SM-kullan, kuusi hopeaa ja viisi pronssia, sekä kaksi Suomen Cupin mestaruutta. Hänet valittiin SM-sarjan vuoden maalivahdiksi ja All Stars-joukkueeseen mestaruusvuoden 1999 lisäksi myös vuosina 2006 ja 2008. Segersven edusti urallaan myös HC Westiä ja Dickeniä, ja pelasi vuosina 1994-2008 77 miesten maaottelua. Yhteensä lähes 500 ottelullaan hän on kaikkien aikojen eniten SM-sarjapelejä pelannut maalivahti.

Christian Segersvenin pelinumerolla 1 varustettu paita tekee seuraa GrIFK:n ja HC Westin mestaruusviireille ennen ottelun alkua. Juhlallisuudet alkavat kello 15:45, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa.