HIFK kuittasi voiton Kauniaisista – toinen välieräpaikka edelleen kolmen kauppa

SM-liigan ylemmän jatkosarjan ottelu Kauniaisten Luolassa sujui GrIFK:n kannalta mollivoittoisesti, kun HIFK kuittasi viikon takaisen kotitappionsa kaatamalla kotijoukkueen vahvan toisen jakson pelillä. HIFK voitti 21-29 (11-12) ja siirsi ylemmän jatkosarjan ratkaisupelit kahdelle viimeiselle kierrokselle, jotka pelataan 16.3. ja 18.3.

Ennen ottelun alkua juhlittiin GrIFK:n ensimmäistä pelinumeron jäädytystä. Christian Segersvenin pelinumerolla 1 varustettu paita nostettiin GrIFK:n ja HC Westin mestaruusviirien korkeudelle. Urallaan yhden SM-kullan, kuusi hopeaa ja viisi pronssia, sekä kaksi Suomen Cupin mestaruutta saavuttanut Segersven valittiin SM-sarjan vuoden maalivahdiksi ja All Stars-joukkueeseen mestaruusvuoden 1999 lisäksi myös vuosina 2006 ja 2008. Hän pelasi kaikkiaan 18 SM-kautta, edusti urallaan myös HC Westiä ja Dickeniä, ja on yhteensä lähes 500 ottelullaan kaikkien aikojen eniten SM-sarjapelejä pelannut maalivahti. Segersven pelasi vuosina 1994-2008 77 miesten maaottelua.

HIFK hallitsi ensimmäistä varttia ja johti 4-7, ennen kuin Grani sai isoa vaihdetta silmään. Viiden seuraavan minuutin aikana Patrik Roslander venytti komeasti pallojen tielle, ja kotijoukkue sai vastahyökkäyksiinsä voimaa, jolla se kampesi itsensä 9-7 johtoon. HIFK:n tasoitettua joukkueet näyttivät jo menevän tasatilanteessa tauolle, mutta jakso päättyi vieraiden kapteenin Oscar Uddin heittämään yliajan vapaaheittoon Granin maalin takaklyykkaan.

Uddin unelmamaali osoittautui todelliseksi pukukoppimaaliksi. HIFK kiristi toisella jaksolla puolustusruuvia, eikä Grani löytänyt työkaluja avata vieraiden muuriin aukkoja. GrIFK teki toisen jakson 17:n ensimmäisen minuutin aikana vaivaiset kolme maalia, ja HIFK karkasi sinä aikana 14-21 johtoon. Viimeinen kymmenminuuttinen oli pelkkää kosmetiikkaa, kun kotijoukkue ei saanut avausjaksolla nähdyn kaltaista kiriä aikaiseksi.

GrIFK:lla oli takanaan flunssa-aallon runtelema rikkonainen harjoitusviikko, ja se näkyi pelikentällä. Sarjasijoitusten kannalta viimeisen oljenkortensa parissa ahertaneen HIFK:n mainio peliesitys oli tällä kertaa liian vahva vastus. Granin päävalmentaja Mikael Källman ei halunnut piiloutua sairastelujen taakse. Joukkueiden esitysten vertailussa hän myönsi vieraiden paremmuuden.

– Onnittelut HIFK:lle, he pelasivat ja tekivät töitä tänään joukkueena ja taistelivat toistensa eteen joukkueelle. Me taas pelasimme täysin päinvastoin. Onhan meillä ollut hieman flunssaa joukkueessa ja kipeitä pelaajia, mutta sen taakse emme voi mennä.

HIFK menetti edellisottelun syömähampaansa Rui Rolon jo avausjaksolla miehen saaman nilkkavamman takia, mutta se ei menoa haitannut. Viktor Grönmarkin johdattamana HIFK taisteli voiton arvoisesti, ja sai valmentaja Rostislav Grinishinin mukaan onnenkin puolelleen. Kentän parhaana palkittu Bogdan Klepa veti pitemmän korren maalivahtien duellissa. Granin virkein ilmestys oli Alexander Qvist, jonka 15-21 tasoitus oli samalla GrIFK:n 17 000. maali SM-sarjassa.

Kolme sijoitusta vielä setvimättä

Kun Cocks samaan aikaan väänsi 30-29 kotivoiton BK-46:sta, jää kahdelle viimeiselle ottelukierrokselle kosolti pelattavaa. Cocks varmisti sarjavoiton, suoran välieräpaikan ja kotiedun loppukaudeksi, muiden sijoitusten osalta taistelu jatkuu kiivaana ja ratkaisupelit pelataan kahdella viimeisellä sarjakierroksella.

GrIFK, joka ennen kahta viimeistä kierrosta on pisteen BK-46:tta edellä, pelaa Cocksia vastaan kotona torstaina 16.3., ja matkaa sitä seuraavana lauantaina 18.3. viimeisellä kierroksella Karjaalle BK-46:n vieraaksi. Sitä ennen miesten maajoukkue yrittää selvittää EM-karsinnassa Slovakian, jonka se kohtaa Vantaalla 9.3. ja Slovakiassa 12.3.